nnd 13601bb

ZVV Nieuwe Niedorp 1 - ZVV de Vriendschap 2

Vrijdagavond 17 november 2023 19:45 uur zat Coach Haijette zenuwachtig wiebelend op de bank wachtende op het fluitsignaal. Coach Haijette mist een aantal spelers door internationale verplichtingen en blessures en heeft daarom Kai Klaver ingeschakeld uit het derde. Op exact 19:50 uur floot scheidsrechter Sprenkeling voor de aanvang van de eerste klasse wedstrijd. Tijdens de eerste minuten bekijkt Haijette het elftal van de Vriendschap en probeert zijn spelers tactieken door te geven en wat te schuiven om een betere positionering te hebben ten opzichte van de tegenstander. Altijd even nodig aan het begin van de wedstrijd.

Al na een paar minuten bleek dit te hebben gewerkt, Maarten Steijn kreeg de 1-0 op zijn schoen, na een prachtige assist van Joe Stoter. En niet veel later scoorde Maarten ook de 2-0 na een mooie een-twee met Kai Klaver. Mede door Jeff Haijette, Tijmen Vriend, Jim v/d Kroon en Joep Luyckx werden diverse doelpoging gekeerd. Joe schoot de 3-0 van afstand binnen. De vriendschap werd steeds gevaarlijker en maakte de 3-1 in de 34ste minuut. Met een mooie pingel actie schoot de vriendschap de 3-2 binnen. De toeschouwers kregen waar voor hun geld en zaten op het puntje van de heerlijk zittende tribune want de spanning was weer terug. Joe dacht hier anders over en met nog 1 seconde op de klok gaat Niedorp na een mooi schot met 4-2 de rust in.

Na de rust zette Niedorp het goede spel voort, Jim, Tijmen, Jeff en Rick met goede verdedigende en aanvallende acties. Een vrije trap variant die AZ waardig is werd miraculeus in de boven hoek geplaatst door Jeff. Coach Haijette kon zijn ogen niet geloven, het was nl een bijna onmogelijke poging met 4 tegenstanders in het doel. Dit deed mij denken aan vele jaren geleden dat coach Haijette zelf ook wel eens van de achterlijn doelpunten maken kon. De 6-2 werd door Joe ingeschoten na een assist van Kai. Met nog een paar minuten op de klok en pogingen van Rick en Tijmen werd de 6-3 gemaakt. Rick stond nog goed in de weg bij de uittrappende keeper, en maakte zo de 7-3… En niet veel later scoorde de vriendschap de 7-4.

De trotse coach liep achter zijn spelers in de shirts van sponsor Piet Jongejan Timmerwerken stralend naar de kleedkamer.