DSC 9320 BorderMaker

Sterke tegenstanders voor Budo Yujo bij Vaantjescompetitie Alkmaar

Met 7 personen deed Budo Yujo op 28 januari mee aan de vaantjescompetitie in Alkmaar. Dit keer waren er ook deelnemers uit Boskoop aanwezig. Zij kwamen om extra ervaring op te doen bij de wedstrijden. Reno, Tigo, Diana en Thijs waren de deelnemers voor de eerste ronde. Reno, Tigo en Diana zaten met twee ander jongens in een poule. De eerste partij was voor Diana en Tigo. De partij ging gelijk op maar Tigo wist de partij met 8-7 te winnen. De tweede partij was voor Tigo wat zwaarder en verloor hij met 8-5. De derde partij van Tigo is tegen Reno. Ook hier gaat het in het begin gelijk op. Op het einde weet Tigo net wat meer punten te scoren en wind dan ook met 9-6. Ook de vierde partij tegen de tegenstander uit Boskoop weet Tigo te winnen met 9-5.

DSC 9224 BorderMaker

Ook bij Diana ging het erg goed. Zij wist de partij tegen Reno met een full ippon (volle punten op alle onderdelen) te winnen. De derde partij tegen de tegenstander uit Boskoop weet ze ook met een full ippon te winnen. De vierde partij was tegen een sterke tegenstander van Budo Waza, deze partij heeft ze met 14-6 verloren. Reno was niet in zijn beste vorm. De eerste wedstrijd wist hij nog met 5-1 te winnen. De ander 3 partijen moest hij helaas het onderspit delven. Thijs zat samen met twee andere jongens in een poule. Deze jongens waren nog net even te sterk voor Thijs. De eerste partij verloor hij met 4-2. De volgende partij verloor hij met een full ippon. In de derde partij staat Thijs 5-0 achter maar weet dan toch heel goed terug te komen naar 5-4. De vierde partij weet Thijs goed te scoren in fase 1. Helaas is het niet genoeg en verliest hij met 9-6.

DSC 9243 BorderMaker

In de middag waren Anna, Melle en Geert aan de beurt. Hier waren er flink wat deelnemers van Boskoop aanwezig. Anna en Melle zaten samen met twee andere jongens in een poule. Melle is als eerste aan de beurt. Melle krijgt in het begin meteen een aantal punten in fase 1 tegen. Daarna herpakt hij zich goed maar verliest met 14-8. Anna weet gelijk de eerste partij overtuigend te winnen met 14-6. Daarna moeten Melle en Anna tegen elkaar. Ze zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd. Melle weet net wat meer punten te scoren en wint met 17-11. De derde partij van Anna is tegen een sterke tegenstander uit Boskoop. Ze moet in het begin flinke trappen incasseren. Hier krijgt de tegenstander ook een waarschuwing voor. Anna laat zich hierdoor niet uit het veld slaan en komt goed terug in de wedstrijd. Ze verliest nipt met 5-4. Bij de derde partij van Melle komt de tegenstander niet opdagen waardoor Melle de wedstrijd automatisch heeft gewonnen. Op de andere mat was Geert actief. Voor Geert was het al weer anderhalf jaar geleden dat hij zijn laatste wedstrijd heeft gehad. Hij was ook een jaar gestopt met Jiu Jitsu. Hierdoor was het een zware dag voor Geert. Hij verliest dan ook alle drie de wedstrijden maar neemt hierbij een hoop ervaring mee naar huis.

DSC 9254 BorderMaker

Ondanks de zware tegenstanders wisten onze leerlingen goede tegenstand te bieden en zelfs ook nog wat partijen te winnen. We zijn dan ook weer behoorlijk trots op de resultaten. We nemen deze ervaring weer mee naar de wedstrijdtraining om vervolgens nog beter te worden.

DSC 9315 BorderMaker

Budo Yujo is gespecialiseerd in jiu jitsu lessen en eigenlijk leer je drie zelfverdedigingskunsten in één pakket want het judo, karate en aikido zijn ontstaan uit deze meest veelzijdige vorm van Martial Arts. Wij geven les van jong tot oud, recreatief tot wedstrijdgericht in een hele prettige en sociale leeromgeving. Nieuwsgierig geworden? Er is momenteel weer plaats in de lesgroepen.

Voor meer informatie; kijk op onze website www.budoyujo.nl. Of bel met onze contactpersoon: Marinus Hamelink, 06-15151619