Open Oost Vlaamse 2017 Custom

Zaterdag 18 februari hadden Frank en Ciska hun eerste internationale wedstrijd.

Samen met 11 duo's van onze bevriende school Shi Sen Do reisden we af naar Sint-Niklaas in Oost Vlaanderen. Zowel op zaterdag als op zondag werden hier de Oost Vlaamse kampioenschappen gehouden. Op zaterdag mochten zo'n 300 fighting atleten en duo's zich melden en op zondag nog zo'n 100 newaza en 'groundfight' atleten. Een groot internationaal toernooi met genoeg deelnemers, dus en tevens een kwalificatie toernooi voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Ondertussen had de Activiteiten Commissie van Budo Yujo een Japanse whisky proeverij georganiseerd in The Irish Cottage. 16 Deelnemers, waaronder onze vaste coach, gingen genieten van een zestal speciaal geselecteerde Japanse whisky's, exclusieve hapjes en een maaltijd na afloop. Het betrof hier de Hibiki, de Nikka coffey malt, Nikka from the barrel, Nikka Taketsuru, de Hakushu en de Togouchi, waarbij de voorkeur van onze coach uitging naar de Nikka coffee malt. Het coachen gebeurde in dit geval op afstand en in een wat luxere omgeving dan een drukke sporthal....

whisky proeverij Custom

Terug naar die drukke sporthal

Wanneer je de 30 gepasseerd bent blijkt de spoeling toch wat dunner te worden... Frank en Ciska kwamen uit in de zgn. 'Masters' waarbij er geen enkel ander mix duo aanwezig was. Om deze reden werden ze samengevoegd met het enige herenduo in deze leeftijdscategorie, zodat beide duo's toch hun wedstrijden konden draaien. Na een wachttijd van zes uur die gevuld werd met mede deelnemers aanmoedigen, warm draaien en vooral veel wachten mochten Frank en Ciska zich melden voor een wedstrijd 'Best of three' waarbij het duo wat de meeste wedstrijden won het goud omgehangen kreeg. Het Belgisch herenduo bleek na twee rondes net ietsje beter waardoor Frank en Ciska met het zilver genoegen moesten nemen.

Onze coach had, met de overige deelnemers, inmiddels genoten van de whisky en zijn buik gevuld met carpaccio, eendenborstfilet en warme applecrumble met custard en kaneelijs. Via de app vernam hij de resultaten en kon hij de felicitaties van de andere levensgenieters overbrengen. En zo konden Frank en Ciska, een ervaring en een medaille rijker, na een lange dag weer op huis aan.

Foto's: Ingezonden