Zestal NN 2017aa BorderMaker

Als er van 21 zestallenteams 3 overblijven om de finale te spelen en OverdeHelft/SOS mag voor de 2e keer in 3 jaar bij dat drietal horen, is er sprake van een prestatie om behoorlijk trots op te zijn.

Dat aan de Kolfboom in Nieuwe Niedorp desalniettemin een behoorlijke tros zure druiven hing is dan een kleine domper omdat, als je een finale haalt, je ook wilt toeslaan en opstomen naar de 1e plek. Na de ‘kantje-boord’ gewonnen halve finale waren de verwachtingen behoorlijk in de hoogte bijgesteld om op 3 maart bij De Ridder Sint Joris in Berkhout toe te slaan tegen Niet Klappen 2 (het jeugdteam) uit Hoogwoud en Op Maat uit Zd Scharwoude.

Al na de eerste klappen was duidelijk dat deze tegenstanders niet naar deze baan waren gekomen om vliegen te vangen maar om spijkers met koppen te slaan. De dappere strijders van OverdeHelft/SOS; Bert Klanke, Ton Vlaar, Gerard van Stenis, Sinon Entius, Sjaak Groot en Gerard Groot, stonden na de 1e ronde op een schamele 5 punten waarbij onze opponenten er 15 en 16 hadden verzameld. Dat daarbij de rekenmeesters aan de kant allerlei optimistische scenario’s begonnen te ontwikkelen sloeg ook door naar ons team; als hij nou dit, en hij dat, dan……… Maar ja, als…….! Als m’n tante een pikkie had gehad was het m’n oom geweest zei mijn opa altijd en die kreeg gelijk want de achterstand was te groot om in de 2e ronde vriend en vijand te verbazen. Ondanks een verdienstelijke ronde van 11 wedstrijdpunten bleven we een straatlengte achter en was de 3e plaats het hoogst haalbare.

Op Maat sloeg in de een na laatste partij definitief toe en was niet meer in te halen. De punten totalen van Nieuwe Niedorp over 2 ronden waren: 3 voor Ton Vlaar, 1 voor Gerard van Stenis, 4 voor Simon Entius, 4 voor Sjaak Groot en 4 voor Gerard Groot. Bert Klanke was “boekie zoek” en sloeg er 0. Totaal 16. Niet Klappen Hoogwoud had er 26 en Op Maat Zd Scharwoude 30. (1 Opmerkelijk feit valt nog te vermelden; van de 18 finalisten speelden er slechts 5 met gummiballen , waardoor er 13 sajetspelers in de finale waren. Leuk voor OverdeHelft/SOS omdat SOS Sajet Onze Sport betekent).

Lies Hart was namens de Koninklijke Kolfbond aanwezig en posteerde de mannen op het ereschavot voor de prijsuitreiking. De bekers, ook onze 3e prijs, werden in dank aangenomen. Tot slot nog een paar foto’s van de mannen en een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen kon worden afgesloten. (En het bleef nog lang onrustig in Berkhout………..!)

De 2e belangrijke gebeurtenis deze week was de jaarlijkse Sajetdag in de Schelvis Zuid Scharwoude. Inderdaad, de naam zegt het al, alleen sajetspelers mogen hieraan meedoen. Bert Klanke, bij wie de malaise zich nog even voortzette, en Piet Stammes wisten zich niet in de finale te slaan. Dit lukte wel met Sjaak Groot, 100 punten, Simon Entius 102 en Gerard Groot eveneens 102. Sjaak sloeg er 37 bij en viel niet in de prijzen. Simon pakte er 46, voldoende voor een gedeelde 6e plaats en Gerard behaalde met een serie van 49 de 2e plek. Uiteindelijk werd winnaar: Jan Rood uit Hoogwoud met een totaal van 159.

Deze week is er nog een 30 slagen wedstrijd geweest en hebben we nog een robbertje klokkolven uitgevochten, maar die uitslagen daarvan zijn deze keer voor de statistiek omdat dat werd overschaduwd door bovenstaande activiteiten. Al met al voor Nieuwe Niedorp een hectische maar uitermate spannende Kolfweek.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kolfnieuws 78 wk 10 2017

Foto: Ingezonden