IMG 8425 BorderMaker

Geslaagd NK Kolven in de Linde te Opmeer.

Op maandag 20-03 meldden zich 8 heren van OverdeHelft/SOS in de Linde te Opmeer teneinde zich een uitgangspositie te verwerven voor de eventuele finaleplaatsen van het NK Kolven. Met 141 deelnemers totaal en de wetenschap dat er binnen onze kolfclub superklassers ontbreken momenteel, was er sprake van goede wil (uiteraard) maar de kans dat we met de hele club hoge ogen zouden gooien zou een utopie blijken. Er werd niet slecht geslagen, dat zeker niet, maar met een hoogste serie voor Sjaak Groot van 96 gevolgd door Gerard Groot met 92 was ons kruit wel verschoten.

Bert Klanke deed met 87 aardig mee, op de hielen gezeten door Simon Entius met 85. Jan Goet, 2 dagen later, scoorde er 81, Ton Vlaar 73, Gerard van Stenis liet een goede 1e beurt volgen door een slechte 2e (dan kan zo maar gebeuren) en bleef steken op 63. Cees de Jong, onze NK debutant, haalde er 60. Piet Stammes kwam niet verder dan 50. Aan het begin van het toernooi leken we dus nog best kansen te maken met de 1e drie; Sjaak, Gerard en Bert, maar toen vanaf de 2e dag scores van boven de 100 zich veelvuldig lieten zien schrompelden onze verwachtingen naar een wat lager niveau.

Uiteindelijk werd door de wedstrijdcommissie een aantal van 36 deelnemers geselecteerd voor de finale op zaterdag 25-03. Dit had als consequentie dat 94 het laagst toegelaten puntentotaal was en Nieuwe Niedorp 1 deelnemer overhield in de persoon van Sjaak Groot. Met een in de voorronde hoogst geslagen serie van 114 gevolgd door enkele deelnemers met 110 weet je dan al van tevoren dat je 14 tot 18 punten achterstand hebt en dat is bijna 2 redelijke slagen. Omdat meedoen net zo belangrijk is als winnen liet Sjaak zich niet onbetuigd en sloeg een knappe 51 zodat hij totaal op 147 punten eindigde.

Dat was bij lange na niet genoeg want de 1e plek en dus het Nederlands Kampioenschap, ging naar Cas Bosma van Venhuizen die aan zijn begintotaal van 114 er nog 53 toevoegde en dus op 167 kwam, na een barrage met Bertus Commandeur van Oudkarspel OV, eveneens met 167, die als 2e eindigde. 3e Werd Rene Visser van Oudkarspel met 161. Naast dit NK werden er ook nog prijzen per klasse toegekend. In de 2e klasse werd Sjaak Groot 4e en Bert Klanke werd 3e in de 4e klasse. Onze vrienden van WWB haalden in de voorronde: 91 door Ab Strooker, Piet Rentenaar 89, Andries Terpstra 85, Renny Donker 78, Pim Breet 77 en Fred Cras 57. Voor geen van deze mannen was dus een finaleplaats weggelegd. De Linde te Opmeer heeft zich een voortreffelijk gastgever getoond en kan terugzien op een drukbezocht en zeer geslaagd Nederlands Kampioenschap. Alle hulde!

Voor vragen kunt u zich wenden tot:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kolfnieuws 80 wk 13 2017