20171001 164351aaa BorderMaker

Zaterdag en zondag organiseerde Golfvereniging Regthuys in Winkel het Clubkampioenschap Strokeplay.

Na de eerste dag hadden bij de dames May Stuker met 82 en Helen Taylor met 83 slagen een voorsprong genomen op de andere dames, die de volgende dag nauwelijks nog in te halen was. Nummer drie Christine Woortman had 90 slagen nodig gehad.

Zondag werd het dus een spannende strijd tussen May en Helen, die uiteindelijk gewonnen werd door May met een totaal score over twee dagen van 167. Zij nam de wisselbeker mee naar huis en mag zich een jaar lang Clubkampioene Strokeplay noemen. Helen Taylor werd tweede met 169 slagen en Christine derde met 186 slagen. Bij de heren stond Marco Visser riant eerste met 72 slagen na de eerste dag.

Mede door zijn geslagen eagle op een par 4. Hij werd gevolgd door Christian Rens en Maarten Zoet die beiden 76 slagen nodig hadden. De nummer vier Gerard Schouten volgde met 81 slagen. Zondag behield Marco zijn voorsprong en met een totaal van 149 slagen werd hij Clubkampioen. Maarten Zoet werd tweede met 155 en Christian Rens derde met 157 slagen. Gerard Schouten bleef vierde met 161 slagen.

Een mooi golfweekeinde, dat zaterdag door een wolkbreuk zodanig verstoord werd dat de greens blank kwamen te staan en de deelnemers door en door nat werden.

Een aantal spelers staakten hierdoor na negen holes de wedstrijd, maar het merendeel bleef volharden en eindigden de wedstrijd met een mager zonnetje.

Op de foto van Anneke Wiering: Marco Visser en May Stuker Clubkampioenen Strokeplay 2017