20220506 1348590 002aa BorderMaker

Vandaag kwamen wij terecht bij een echte Spreeuw. Abraham Jeroen was jaren geleden even een tijdje buiten het dorp in verband met het vervullen van zijn dienstplicht, maar kwam met vliegende vaart weer terug in zijn eigen dorp.

Jeroen heeft het Corsobloed door de aderen stromen, want hij heeft met zijn vrienden menig spraakmakende wagen op de weg gezet, verder loopt de muziek als een rode draad door zijn leven en kan hij geen dag zonder zijn gitaar.

Omdat ondergetekende ook een echte Spreeuw is en een corsoman, liep dit bezoek weer flink uit, want als je twee mensen met corsobloed bij elkaar zet, dan gaat het borrelen en komen de mooiste anekdotes ter tafel.

Afgelopen nacht werd met vuurwerk duidelijk gemaakt dat Jeroen 50 is geworden. Nu ik over geluid in de nacht nadenk, kan ik mij nog wel activiteiten herinneren, waarbij Jeroen ook betrokken was.

20220506 134830 002aa BorderMaker

Samen met o.a. zijn vriend Koen heeft hij alle dorpen in de voormalige gemeente Niedorp wakker weten te houden met live muziek op een auto, die zich van dorp tot dorp verplaatste tijdens de Luilaknacht. Het aantal nummers was beperkt, dus iedereen kon na die nacht het nummer Knockin' On Heaven's Door van Guns N' Roses letterlijk meezingen.

Mocht u Jeroen de komende tijd nog ergens zien, feliciteer hem dan even, ik denk dat hij dat wel op prijs zal stellen.

Jeroen van harte en nog vele jaren in goede gezondheid.