kleivoetbal 015 640x480 BorderMaker

Wij duiken net als de voorgaande jaren zes weken lang dagelijks in het zeer grote foto-archief van PeWi's Nieuwspagina en blikken dan even terug met een oud bericht.

PeWi's Nieuwspagina was al in een vroeg stadium op de hoogte van initiatief van een groep buurvrouwen, die iets speciaals wilden gaan doen om het agrische leven positief onder de aandacht te brengen.

De dames hadden het plan om onder de naam "Meiden uit de klei" een kalender te gaan maken met prikkelende foto's. Er werd dan ook al snel een bericht op deze Nieuwspagina geplaatst over de eerste ontwikkelingen. RTVNH pakte het ook al vlug op en kwam met een filmploeg naar de dames, om een leuke reportage te maken.

Vervolgens ging het heel snel en wist de media, de dames goed te vinden. Zelfs de landelijke radio- en tv-zenders schonken er aandacht aan, de publiciteit ging zelfs over de landsgrenzen.

De uitreiking van het eerste exemplaar vond op 17 juli 2011 plaats, deze oplage was in zeer korte tijd uitverkocht. Dus werd er nog een tweede oplage gedrukt en om het speciaal te houden is het bij dit aantal gebleven. Er werd zelfs een echte signeersessie gehouden bij Agrarisch Centrum v.d. Bel in Nieuwe Niedorp.

Na deze enorme hype, was het nog niet voorbij, want de dames doken ook nog de studio in om een eigen cd op te nemen. In 2012 en 2013 organiseerden de dames een regiodiner, dat ook weer een enorm succes was.

Na deze activiteiten zijn de "meiden" weer terug in de anonimiteit gegaan. Maar wie het in 2018 nog over de "Meiden uit de klei" heeft, kan de namen zo opnoemen.