IMG 3518 BorderMaker

In het voorjaar van 2019 moet de bouw van het Family Entertainment Center op de Witte Paal in Schagen klaar zijn.

Een plek met een indoor kartbaan, een lasergame arena, een trampolinepark mét Ninja court en tal van andere activiteiten. Het is een droom die uitkomt voor initiatiefnemers en Schagenaren Bart Bos, Janneke en Justin Beers. De gemeente Schagen wordt hiermee een trekpleister rijker.

Op het terrein waar voorheen Kuin Kozijnen gevestigd was, aan de Witte Paal, gaat de bouw in de tweede helft van dit jaar van start. Op dit moment zijn de benodigde vergunningen in aanvraag bij de gemeente. Met dit Center wordt Schagen flink op de kaart gezet. Het is niet alleen een aanwinst voor de stad Schagen maar voor de gehele regio. Het wordt groots opgezet zonder de Schagense gezelligheid uit het oog te verliezen.

De elektrische karts rijden straks op een baan van 2500 m2, lasergamen gebeurt in een arena van 300 m2 en het trampolinepark met Ninja court wordt 700 m2 groot. Centraal in het pand verschijnt ondersteunende horeca, met goed uitzicht op de activiteiten. Het Family Entertainment Center biedt straks werkgelegenheid aan ruim 50 mensen.

Het center richt zich op een breed publiek, van 8 tot 88 jaar. Je kunt er terecht voor een kinderfeestje, een familie uitje, gewoon met je vrienden en uiteraard biedt het arrangementen voor bedrijven, verenigingen en scholen.

Gelegen op loopafstand van station Schagen is het Center met het OV goed te bereiken. Ook auto’s en fietsen kunnen er straks prima terecht. Er komt voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

De bouw van het hypermoderne Familie Entertainment Center komt in handen van Toes Montage BV. Er wordt bewust gekozen voor samenwerking met lokale ondernemers. Het ontwerp is gemaakt door Breg ontwerp & advies. Duurzaamheid, met oog voor de omgeving en het milieu, staat hoog in het vaandel van initiatiefnemers Bos en het echtpaar Beers. Binnenkort zal de naam en het ontwerp van het gebouw onthuld worden.

Foto: Ingezonden