Pagina 52 Oud Barsingerhorn BorderMaker

Duurzame Energiedag bij Installatiebedrijf Oud in Barsingerhorn.

Op zaterdag 13 Oktober organiseert installatiebedrijf OUD aan de Heerenweg 67b in Barsingerhorn een Duurzame Energiedag. Tijdens deze dag worden de huidige mogelijkheden op installatiegebied getoond welke mogelijk zijn om uw woning te verduurzamen. Zo zijn er onder andere diverse zonnestroom installaties en zonnepanelen te zien, Waarbij er uitleg wordt gegeven welke systeem het beste bij welke situatie past. Want niet alleen zijn er verschillende type zonnepanelen maar ook verschillen omvormers die in werking sterk van elkaar kunnen verschillen. De veiligheid van de installatie speelt hierbij een grote rol.

Op het gebied van warmtepompen zijn er 3-verschillende fabrikanten te zien met elk hun eigen Lucht/water warmtepomp. De meeste van deze systemen zijn uitgevoerd als hybride cv-installatie, dit betekend dat er een warmtepomp wordt geïnstalleerd welke de cv-ketel ondersteund. Hierdoor is het mogelijk om ongeveer 60 tot 70 % van de gasrekening te reduceren. Een warmtepomp gebruikt i.p.v. gas natuurlijk elektriciteit en m.b.v. zonnepanelen is het dan ook mogelijk om dit zelf op te wekken. Hierdoor houdt u dan slecht een klein maandlast over aan energiekosten.

Naast de traditionele cv-ketels zijn er ook houtkachels met een cv-aansluiting en pellet kachels te bewonderen. Hierbij kan de gas cv-ketel geheel worden vervangen door een pellet kachel. Of is het mogelijk om deze sfeervolle kachels als extra verwarming in de woning te plaatsen.

Wilt u weten wat er voor u mogelijk is op het gebied van energie besparen en verduurzemen kom dan langs en laat u voorlichten. U zult zien dat er verrassend veel mogelijkheden zijn om uw huidige installatie aan te passen zonder dat u dit veel geld kost. Door de ruime RVO subsidies is het al snel rendabel om in een duurzaam apparaat te investeren. Maar ook eenvoudige aanpassingen zoals het vervangen van de circulatiepomp van de vloerverwarming door een A-label pomp of het vervangen van de mechanische ventilatie box zorgen voor grote besparingen. Het vervangen van deze pomp of ventilatie unit geeft meer besparing dan alle lampen in huis vervangen door LED lampen. Dit wordt echter nog wel eens vergeten.

Meer informatie is te vinden op www.installatiebedrijfoud.com