traditionele kapberg woning oudesluis 1 1024x740

Moderne kapbergwoning Oude Sluis

Tussen weidse weilanden aan de Grote Sloot in Oude Sluis staat deze moderne kapbergwoning. Haar vorm is een eigentijdse vertolking van de kapberg, haar strakke lijnen en grote puien versterken haar state-of-the-artuitstraling. Het streekeigen hout op de gevel geeft haar strakke lijnen een warme uitstraling.

moderne kapberg woning oudesluis 2 1024x740

Door de ruimte-voor-ruimteregeling moeten woningen op deze vroegere agrarische kavel wel aan het in hun omgeving passen. Deze kapbergwoning voldoet aan alle eisen. De kapberg komt namelijk veel voor in West-Friesland.

moderne kapberg woning oudesluis 1 1024x740

Meer informatie

 

Traditionele kapbergwoning Oude Sluis

traditionele kapberg woning oudesluis 3 1024x740

Aan de met wuivend riet begroeide Grote Sloot in Oude Sluis staat deze traditionele kapbergwoning. Zo is haar plint gemetseld, haar bovenbouw afgewerkt met houten planken. De palen (roedes) op de hoeken en de horizontale liggers boven het dak verwijzen naar de hijsinstallatie die elke kapberg vroeger had.

Op deze bijzondere kavel lag een agrarische bestemming. Door de ruimte-voor-ruimteregeling mogen er woningen komen, maar ze moeten wel in hunomgeving passen. Deze streekeigen kapberg voldoet helemaal aan de eisen.

Meer informatie