Afbeelding persbericht start glasvezelcampagne 002

Glasvezelcampagne voor supersnel en stabiel internet en haarscherpe tv

Glasvezel in Hollands Kroon is dichterbij dan ooit!

DELTA Netwerk start na de gemeente Drechterland en Medemblik nu ook met een glasvezelcampagne in Hollands Kroon. De glasvezelcampagne vindt plaats in vier fasen, waarin Barsingerhorn, Kolhorn, Lutjewinkel, Nieuwe Niedorp, Oude Niedorp, De Strook, 't Veld, Verlaat, De Weel, Winkel en Zijdewind als eersten aan bod komen. Als 20% van de inwoners uit deze dorpen, ‘ja’ zeggen tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 29 juni 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel. Inwoners van de overige dorpen van Hollands Kroon, waar we in een latere fase actief campagne gaan voeren, kunnen zich wel al aanmelden.

Projectleider Sonja Jansma over glasvezel

‘Tegenwoordig is goed en snel internet een basisbehoefte. We doen inmiddels zoveel via internet: thuiswerken, leren, streamen, interactieve tv kijken, gamen, zorg op afstand, maar ook het op afstand bedienen van techniek in huis wordt steeds gebruikelijker. Ik zie de behoefte aan internetcapaciteit elk jaar groeien. Daarom ben ik blij dat we starten met een glasvezelcampagne in Hollands Kroon, zodat alle inwoners de mogelijkheid krijgen zich aan te melden voor het netwerk van de toekomst,’ aldus projectleider Sonja Jansma van DELTA Netwerk.

(Online) informatieavonden

Om inwoners zo goed mogelijk te informeren over glasvezel, de kosten, voorwaarden en de aanleg van glasvezel, organiseert DELTA Netwerk informatieavonden. Deze vinden plaats op:

• maandag 23 mei bij Golfbaan Molenslag in Barsingerhorn

• woensdag 25 mei bij Restaurant ’t Anker in Kolhorn

• maandag 30 mei bij Dorpshuis Prins Maurits in Nieuwe Niedorp

• dinsdag 31 mei bij Schreur Recreatie in Winkel.

Meer informatie is te vinden op deltanetwerk.nl.

Ook is er een online een informatieavond. Op donderdag 2 juni vanaf 19.30 uur kan iedereen deze bijwonen vanaf een computer, tablet of telefoon.

Aanmelden hiervoor kan via deltanetwerk.nl

Wie is DELTA Netwerk?

Wij zijn DELTA Netwerk, onderdeel van één van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Wij zorgen voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en hebben de ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot ons razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al zo'n 950.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber. En daar komen iedere maand nog zo’n 20.000 adressen bij. Op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allerbeste internet.

Kijk voor meer informatie op deltanetwerk.nl.