Keurslagerij Broersen
Blij verrast waren ze bij Keurslagerij Broersen in ‘t Veld, toen de envelop in de bus viel, met de mededeling dat de slagerij genomineerd was. Het bedrijf dat zich de afgelopen jaren steeds meer is gaan specialiseren in alles wat met de bbq te maken heeft, timmert lekker aan de weg. In 2016 viert men het feit dat de zaak vijf jaar in handen is van Patrick en Wendy. Bijna vijf jaar geleden is Patrick gestart met het geven van speciale bbq-cursus-avonden. Dit is ontstaan omdat hij hobby-matig ook al veel bezig was met de bbq. Uiteindelijk is dit een onderdeel van de slagerij geworden. Vanaf 2016 worden cursussen echter niet meer thuis gehouden bij de slagerij, maar gaat men op locatie werken. Het gebruik van duurzame spullen en het persoonlijke contact met de klanten zijn sterke punten van het genomineerde bedrijf. Omdat vlees tot één van de eerste levensbehoefte behoort, heeft het bedrijf weinig tot geen last gehad van de afgelopen mindere jaren. De Keurslager is ook lid geworden van de Bedrijvengroep Niedorp, omdat de ondernemersvereniging in ’t Veld niet meer bestaat en het toch soms prettig is, om bij te praten met andere ondernemers. Door de vele kookprogramma’s op televisie is het slagersvak ook aan het veranderen en deze nieuwe generatie speelt daar goed op in en weet de moderne dorpsslagerij door vernieuwing en verbetering elke dag weer nieuwe klanten te trekken.