IMG 0407aaaa BorderMaker

Het was op deze dinsdag 29 maart een speciale dag voor Henny Tromp uit Oude NIedorp.

Het was op deze dag precies veertig jaar geleden dat hij in dienst trad als automonteur bij Bossen & de Bakker in Noord-Scharwoude. In 1976 kwam hij op zestienjarige leeftijd binnen als leerling monteur bij Gerrit Bossen en Klaas de Bakker ( de vader van de huidige eigenaren Jan en Cor de Bakker).

Henny is al die jaren een zeer stabiele factor in de werkplaats en een fijne collega, hij is niet zo van de moderne dingen, maar wil toch bij blijven en krijgt ze op den duur wel onder de knie.

In die veertig jaar zijn er veel veranderingen geweest, zo gaat tegenwoordig heel veel per computer, die in de beginperiode nog helemaal niet aanwezig was. In 1985 is de APK-keuring voor personenauto's ingevoerd en is Henny sindsdien een zeer actieve keurmeester.

De collegialiteit bij het bedrijf is heel hoog, want op tweede Paasdag kwamen de collega's speciaal naar het bedrijf, om de werkplaats te versieren, natuurlijk moest zijn eigen gereedschapskar ook van een versiering worden voorzien. De directie en het personeel zijn heel trots op deze jubilerende monteur en hopen hem nog lang in hun midden te mogen hebben.

Naast het werken bij Bossen & de Bakker, heeft Henny verschillende hobby's. Samen met zijn vrouw Ellen houden ze wel van een reisje, onder andere in hun Volvo Amazone. Zo zijn ze daarmee in 2008 van Bant (Noord-Oostpolder) naar Beijing (China) gereden en hebben ze met de Volvo een hele mooie rit dwars door Afrika gemaakt.

Daarnaast biljart Henny bij 'de Geluksstoters' in Oude Niedorp. Onlangs heeft Henny een oude hobby opgepakt, namelijk het motorrijden. Samen met vier anderen heeft hij vier weken in Nieuw-Zeeland rondgetoerd en een prachtige reis gemaakt.

Op de foto jubilaris Henny Tromp (r) met  de heer Bakker, één van de directieleden van het bedrijf.