IMG 2270 BorderMaker

Tot voor kort kwam de Bibliobus nog voorgereden bij de Marinx in 't Veld.

Vanaf vandaag gaat het geheel anders, want er is een geheel eigen bibliotheek servicepunt open gegaan in de school.

Maandagmiddag vond er een officieel moment plaats, waarbij alle leerlingen aanwezig mochten zijn. Het plan was om via de buiteningang de nieuwe bibliotheek te bezoeken, dit liep door het slechte weer even anders en daarom was er een grote feestelijke rode loper in de school te vinden, die de weg wees naar het nieuwe onderkomen.

IMG 2260 BorderMaker

Het lintje mocht doorgeknipt worden door vrijwilligster mevrouw Hooiveld en daarmee was de opening een feit. Daarna ging iedereen natuurijk even een kijkje nemen.

De bibliotheek zal op twee middagen na schooltijd geopend zijn. Op maandag en donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

De bibliotheek gaat draaien met behulp van vrijwilligers uit het dorp. Enkele leerlingen uit groep 7 zijn ook geïnstrueerd, zodat zij onder schooltijd de bibliotheek netjes kunnen houden. De kinderen hebben zich hier zelf voor aangemeld.

IMG 2280 BorderMaker

Ook na schooltijd is de bibliotheek te bereiken via de speciale ingang aan de achterzijde van het pand en kinderen, die niet op school zitten kunnen zich aanmelden als lid van de Bibliotheek.