Boekhandel Plukker 55555 640x480

Op vrijdagavond 5 okt. vanaf 19.30 uur houdt Jaap Robben een lezing bij boekhandel Plukker in het CultuurCafe over zijn nieuwste boek “Zomervacht”.

“Zomervacht” werd door het panel van De Wereld Draait Door uitgeroepen tot Boek van de Maand. Al eerder hadden de boekverkopers van Plukker het boek getipt. Reserveren kaartjes via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. a 5 euro incl. consumptie.

Jaap Robben situeert zijn nieuwe roman Zomervacht in een sociaal milieu dat in de Nederlandse letteren chronisch onderbelicht blijft; een wereld van energiedrank, enge honden en kapotte brommers. Liefdevol toont Robben hoe Brian aanmoddert met pillen en volle luiers, intussen genadeloos toewerkend naar de onvermijdelijke climax.

“Zomervacht” vertelt het verhaal van Brian (13 jaar) die woont in een stacaravan op het terrein van een sloopbedrijf. Als zijn gehandicapte broer Lucien, die in een instelling woont, tijdelijk elders moet worden ondergebracht, wordt Brian opgezadeld met de zorg.

Jaap Robben (Oosterhout NB, 1984) is schrijver/dichter en theatermaker. Hij wilde vroeger eigenlijk Afrikaan worden en archeoloog, maar rondde eerst zijn studie Milieu- Maatschappij wetenschappen af en ging vervolgens naar de Koningstheater Akademie in Den Bosch.

Robben schrijft, kinderboeken gedichten en romans. “Zomervacht” is de tweede roman van Robben . In 2014 verscheen zijn debuutroman voor volwassenen Birk die zeer lovend werd ontvangen, de Nederlandse Boekhandels Prijs 2014 won, de ANV Debutantenprijs 2015 én de Dioraphte Literatour Publieksprijs 2015. Inmiddels is het boek aan zijn 14e druk toe en werden er al meer dan 50.000 exemplaren verkocht. De boekverkopers van Plukker kozen Birk als boek van het jaar.

Lezing Jaap Robben over “Zomervacht” vrijdagavond 5 okt. 19.30 uur CultuurCafe boekhandel Plukker Schagen. Kaartjes a 5 euro incl. consumptive via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of in de boekhandel.