IMG 3602 640x480-BorderMaker

Boekpresentatie ‘Aan Wad en Waard – geschiedenis van Kolhorn’ op vrijdag 9 november.

In de sfeervolle Laurenskerk in Kolhorn wordt vrijdagmiddag 9 november het boek ‘Aan Wad en Waard – een geschiedenis van Kolhorn’ gepresenteerd.

In aanwezigheid van de schrijver, historicus Jaap Kerkhoven, zal het eerste exemplaar uitgereikt worden aan mr. L. de Wit, hoofd regio Noordwest van de Rijkdienst voor het Cultureel Erfgoed. Deze feestelijke gebeurtenis wordt opgeluisterd door muziek en zang van Judith Wognum en door een act van Kolhorner vissersvrouwen. De kerk gaat open om 15 uur, aanvang van het officiële gedeelte is om 15.30 uur.

Het boek ‘Aan Wad en Waard’ sleept u mee in een boeiend relaas over het wel en wee van een kleine, eigenzinnige dorpsgemeenschap, die klem komt te zitten tussen de mores van nieuw polderleven. Een geschiedenis dus, niet alleen over Zuiderzee en Waardpolder, maar juist ook over de mensen die Kolhorn maakten zoals het is. De auteur heeft grondig onderzoek verricht en is erin geslaagd dit verhaal voor het eerst en levendig te vertellen.

De vele foto’s in het boek zijn prachtig en bijzonder. Dat maakt het boek niet alleen zeer interessant om van a tot z te lezen, maar ook is het een boek om fijn doorheen te bladeren.