book 1659717 1920

De Boekenweek is alweer voorbij, maar KopGroep Bibliotheken heeft nog een literaire online lezing op het programma staan. Op woensdagavond 30 juni staat de klassieker Woeste hoogten - Wuthering Heights centraal. Spreker Liesje Schreuders van Bureau Boeiend is schrijfster en docente literatuurgeschiedenis en staat bekend om haar inspirerende lezingen.

Het thema van de Boekenweek was tweestrijd. In deze lezing neemt Schreuders de deelnemers mee in de tweestrijd die er heerst in Woeste Hoogten, de roman van de Britse schrijfster Emily Brontë. Het verhaal vertelt de gepassioneerde en gedoemde liefde tussen Catherine Earnshaw en Heathcliff. Het is een absoluut literair hoogtepunt in alle betekenissen van het woord.

Nog altijd worden lezers diepgeraakt en levenslang beïnvloed door dit mysterieuze en woeste liefdesverhaal. Woeste Hoogten was dan ook niet voor niets de roman die Kate Bush inspireerde tot het schrijven van een van haar bekendste nummers.

Hoe werkt het?

Deelnemers volgen de lezing thuis via het makkelijk te gebruiken programma Zoom. Ze zien alle afbeeldingen en horen de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om haar vragen te stellen. Inschrijven voor de lezing is gratis en kan via www.kopgroepbibliotheken.nl