3939630 1042267aa

Vorige maand is de Bibliotheek op School in basisschool De Marinx in ´t Veld verhuisd naar een andere ruimte binnen de school.

Deze ruimte is weliswaar kleiner maar is efficiënter ingericht en goed zichtbaarvan buitenaf. We hebben al heel wat complimenten mogen ontvangen en merken dat naast leerlingen en leerkrachten van school ook steeds meer dorpsgenoten de weg naar deze bibliotheek kunnen vinden. Dat is goed nieuws, want voorlezen en zelf lezen is belangrijk voor kinderen. Zo leren ze veel woorden kennen en vinden ze lezen sneller leuk. Daar hebben ze hun hele schooltijd profijt van.

Kinderen die al jong worden voorgelezen doen het aantoonbaar beter op school. Lezen en voorlezen vergroot de woordenschat, ontwikkelt de fantasie en versterkt het begrijpend lezen. Om meer te kunnen lezen is het belangrijk dat kinderen lid worden van de bibliotheek. Voor ouders is er geen financiële drempel, want kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden. Sinds vorige week hebben we de Bibliotheek op School met bijna 400 boeken uitgebreid. Boeken voor alle leeftijdscategorieën: van baby's, kleuter- en peuterboeken tot boeken voor de schooljeugd t/m 15 jaar. Zelfs Engelse jeugdboeken ontbreken niet!

Naast leesboeken hebben we ook veel informatieve boeken!

Volwassenen zijn ook welkom

Wat minder bekend blijkt in het dorp, is dat ook volwassenen welkom zijn in de Bibliotheek op School. Zij kunnen met hun kinderen boeken uitzoeken of gereserveerde materialen voor zichzelf ophalen en ook materialen inleveren. Via de website www.kopgroepbibliotheken.nl zijn alle boeken uit de collectie te reserveren. Die kunnen dan later in De Marinx worden opgehaald. U ontvangt een mailtje wanneer ze voor u klaarliggen in de bibliotheek!

Maandag en donderdag is de bieb open van 13.00 tot 15.00 uur.

Door de (voor)ingang van het dorpshuis kunt u de bibliotheek bereiken.

Onze vlag hangt uit als de bibliotheek open is.