Boekhandel Plukker 55555 640x480bbbb

Epke Zonderland met boek bij boekhandel Plukker in Schagen

Zonder rekstok, maar met boek, zijn hoogsteigen biografie, komt turnkampioen Epke Zonderland vrijdagavond 27 januari naar Schagen. Bij Boekhandel Plukker aan de Gedempte Gracht bespreekt hij met auteur John Volkers, een volbloed Waarlander, zijn jaren als Europees, wereld- en olympisch kampioen. De twee doen een openbaar interview, waarna aanwezigen vragen mogen stellen en het gekochte boek, titel Epke van top tot teen, kunnen laten signeren. Selfies horen daar ook bij.

Volkers volgde gedurende achttien jaren namens de Volkskrant de sporen van Zonderland, een Fries die onwaarschijnlijke dingen kon aan de rekstok van 2.75 hoog, met het olympisch goud van Londen 2012 als fenomenaal hoogtepunt. Us Epke deed daar de triple, drie vluchtelementen los van de stok, op rij. Sindsdien en voordien nimmer vertoond.

Na de Spelen van Tokio, in de zomer van 2021, stopte de viervoudig sportman van het jaar. Het turnpak ging uit. De doktersjas spande aanvankelijk nog wat krapjes om de gespierde schouders. Zonderland studeerde in zijn topsportjaren geneeskunde en is nu in opleiding voor sportarts. Het lichaam, zeker in zijn nadagen geplaagd door blessures, zal deze avond ter sprake komen en is in de biografie ook uitputtend beschreven.

The Flying Dutchman, zijn internationale bijnaam, blikt in Schagen terug naar zijn turnjaren en vooruit naar zijn toekomst als arts, vader (3 kinderen) en ambassadeur van ‘meer bewegen’. Volkers houdt hem namens uitgever Ambo Anthos de microfoon voor.

Boekenavond Epke & John. Aanvang 19.30. Afsluiting 21.00 uur. Plukker Schagen. Kaarten: 10,00 euro.

Reserveren via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info: www.boekhandelplukker.nl