Boekhandel Plukker E2aa 640x480

Schrijver/dichter en theatermaker Jaap Robben komt zaterdag 20 december, 14.00 uur naar het CultuurCafe van boekhandel Plukker in Schagen om over zijn debuutroman Birk te vertellen.

Deze roman is door de boekverkopers van Plukker verkozen tot boek van het jaar 2014. Kaarten zijn gratis te reserveren via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of in de boekhandel.

Jaap Robben vertelt in zijn debuutroman Birk op vertederende maar ook schokkende wijze het verhaal van Mikael die met zijn ouders op een afgelegen eiland tussen Schotland en Noorwegen woont. Op een dag verdwijnt zijn vader in zee en verzwijgt Mikael wat er is gebeurd. Schuld, troost en verwijten stapelen zich op, tot zijn moeder het onmogelijke van hem verlangt. Jaap Robben publiceerde eerder gedichten bundels -van september 2008 tot oktober 2010 was hij de Stadsdichter van Nijmegen- en kinderboeken. Onder andere het het veelbesproken boek De Zuurtjes. Dat is een kruising tussen een prentenboek en een jeugdroman.

Jaap Robben treedt veel op door heel Nederland, Vlaanderen, in theaters, maar ook op festivals, in cafés en boekwinkels. Ook treedt hij sinds het verschijnen van Die Sauerdropse in het Duits op in Duitsland. Hij las onder andere voor tijdens Crossing Border, Boekenfeest, Sunsation, Onbederf’lijk Vers en in Theater de Kleine Komedie. Ook trad hij op in Duitsland, Oman, de Verenigde Arabische Emiraten, tijdens het LirikonFest in Slovenie en het Festival of Cultures in Wit-Rusland. Zo nu en dan presenteert hij festivals en literaire programma’s zoals de Kunstbende, Aan het Woord en Write Now. Daarnaast was hij tot 2008 twee jaar lang vaste gast bij het Radio 1 programma BNN United .

Er kan gereserveerd worden voor gratis kaartjes via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of in de boekhandel