Rotary 1 Custom

De Rotaryclub Wieringen e.o. schenkt alle 166 basisschoolgroepen in de gemeente Hollands Kroon een gratis Klasse!-Pas ter waarde van 43 euro.

Met deze speciale bibliotheekpas van KopGroep Bibliotheken kunnen leerkrachten een jaar lang 35 materialen per keer voor hun groep lenen. Ideaal als aanvulling op de schoolbibliotheek en het eigen lesmateriaal, maar ook als ondersteuning bij het werken met thema’s. Directeur Linda Verbeek van basisschool Don Bosco uit Wieringerwerf heeft maandag 28 september symbolisch de eerste Klasse!Pas ontvangen in de jeugdbus van KopGroep Bibliotheken.

De Rotary kan deze royale gift doen vanuit inkomsten uit de kleding- en textielinzameling. Al jaren beheert zij ophaalpunten in de Wieringermeer. De opbrengst wordt gebruikt om lokaal goede doelen, verenigingen en initiatieven te ondersteunen. Met dit cadeau hoopt de Rotaryclub een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de kinderen in Hollands Kroon. Lezen is een basisvoorwaarde om goed te kunnen meedoen in de maatschappij.

Op zaterdag 14 november wordt er wederom een kledinginzamelingsactie gehouden, dit keer wordt er kleding opgehaald in de hele gemeente Hollands Kroon.

Foto: Ingezonden