gruff Custom

De Nationale Voorleesdagen 2016 zijn van woensdag 27 januari t/m zaterdag 6 februari- het voorlezen aan jonge kinderen tot zes jaar staat centraal.

Tijdens de Voorleesdagen is het CultuurCafé van boekhandel Plukker omgebouwd tot Voorleescafé. Een prachtig assortiment voorleesboeken ligt klaar om in te zien en voor te lezen aan peuters of kleuters. Ondertussen genieten de kinderen van gratis ranja en lekker kleuren.. Op zaterdag 30 januari wordt een heuse Gruffalo-party georganiseerd vanaf 14.00 uur.

Voorlezen is elke dag feest en dat willen we nog maar eens benadrukken met deze Voorleesdagen. Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

De voorleesdagen zijn een boekenfeest voor kleine kinderen. Op zaterdag 30 januari organiseert boekhandel Plukker een Gruffalo party die gratis toegankelijk is voor kinderen. Er worden Gruffalo maskers gemaakt, gruffalo kleurplaten er wordt voorgelezen en nog veel meer. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In het Voorleescafé ligt de prentenboek Top 10, klaar om te worden voorgelezen. Ranja en lekkers staat klaar voor de kinderen om van te genieten tijdens het luisteren.