IMG 4185aa BorderMaker

De drie vriendinnen op de bijgaande foto zitten bij elkaar in de klas op het Regius College in Schagen.

De klas is bezig met het project "Day for Change". De bedoeling is dat groepjes leerlingen een eigen bedrijfje opstarten van een microkrediet (een kleine lening). De winst gaat naar het goede doel en dat is dit jaar een project in Cambodja. Elk jaar komt er een ander land met een project aan de beurt, waar de opbrengst naar toe gaat.

Ilse, Roos en May, moesten ook een naam voor hun eigen onderneming bedenken en dat werd "Easy Peasy". Ze hebben een heel leuk plan bedacht. Ze gaan namelijk verse appelmoes verkopen, maar dat is niet zomaar klaar.

Zo kregen de dames van de Jumbo vestiging in het Winkelhart te Nieuwe Niedorp in totaal 120 appels, die konden worden gebruikt voor de appelmoes. Daar ben je er nog niet mee, want er werden ook reeds gebruikte glazen potten gezocht om de appelmoes in te doen.

En toen moest het grote werk nog beginnen, wat dacht je van appels schillen, roeren in de pannen en het schoonmaken van de glazen potten.

Maar het is gelukt, de potten staan klaar voor de verkoop.

Zaterdag 14 april a.s. zijn de vriendinnen van 15.00 uur tot 18.00 uur te vinden bij de ingang van de Jumbo-Supermarkt in het Winkelhart te Nieuwe Niedorp.

Maak de dames "los" en koop die overheerlijke verse appelmoes voor het goede doel. Ze zijn in twee soorten verkrijgbaar, met en zonder suiker.

Op de foto van links naar rechts: May de Graaf, Roos Spaansen en Ilse Raat