20180724 171416aa BorderMaker

Zes weken lang ga ik op deze plek dagelijks een stukje over de geschiedenis van PeWi’s Nieuwspagina vertellen.

Zoals ik in de vorige aflevering al vertelde verscheen de eerste editie van de "Nieuwsbrief voor de Vriendenclub" in 1984 en wel op maandag 26 november van dat jaar. Omdat de vriendengroep al heel lang een bowlingavond op het programma had staan, werd er even wat op papier gezet, om de avond uiteindelijk toch eens te laten plaatsvinden.

Omdat wij thuis veel zakelijke post ontvingen, kwam ik de titel "Nieuwsbrief voor de Vriendenclub" tegen, hiermee was de papieren versie geboren. In die tijd kon er nog geen gebruik worden gemaakt van de allernieuwste hulpmiddelen, dus werd met de typemachine, een Pritt-stift en een schaar, het eerste nummer in elkaar gezet.

Het bleef deze keer bij één A4 pagina, die naast het bericht over het bowlen, nog werd gevuld met een paar kleine berichten en een mop. Het papier werd met veel enthousiasme ontvangen en dat was het teken, om de volgende stap te zetten en daar vertel ik morgen meer over.

O, ja leuk om nog even te vermelden is, dat de bowlingavond als een rode draad door alle Nieuwsbrieven is gelopen, want het is er pas jaren later van gekomen, om samen die avond te beleven.