StarJump impressie BorderMaker

Vrijdag 14 juni organiseert het Mantelzorgcentrum de Dag van de Jonge Mantelzorger. Voor veel jonge mantelzorgers is het de gewoonste zaak van de wereld. Ze groeien op in een gezin met zorg en staan er vaak zelf niet bij stil dat dit bijzonder is. Maar hun situatie is wel bijzonder. Daarom zijn alle jonge mantelzorgers (van 6 – 24 jaar) op 14 juni van harte welkom bij Star Jump in Schagen. Hier kunnen ze even hun zorgen vergeten en lekker ontspannen. Jonge mantelzorgers melden zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn jongeren die opgroeien met een gezinslid die hulp nodig heeft. Dit kan een ouder, broer of zus zijn. Het gezinslid heeft een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking, een psychische aandoening of een verslaving. Jonge mantelzorgers zijn vaak onzichtbaar en worden niet altijd herkend als mantelzorgers. Mantelzorgen is namelijk niet alleen het zorgen voor een ander in de vorm van praktische en emotionele steun, maar ook zorgen maken om iemand. En in het geval van jonge mantelzorgers soms ook zorg missen doordat de zorg voor een ouder of zijn/haar broer of zus meer aandacht vraagt. Kenmerkend voor een grote groep jonge mantelzorgers is dat de taken en verantwoordelijkheden die zij hebben eigenlijk niet passen bij hun leeftijd en ontwikkeling.

Star Jump

Tijdens de Dag van de Jonge Mantelzorger zijn er activiteiten voor verschillende leeftijden. Kinderen tot 9 jaar mogen een uur springen bij Star Jump en een uur spelen in Monkeytown. Jongeren vanaf 9 jaar mogen twee uur lang springen op 50 Trampolines, een Dunk zone, een Trampoline flyover en nog veel meer.

Aanmelden

De Dag van de Jonge Mantelzorger is op vrijdag 14 juni van 15.30 tot 17.30 uur in Star Jump, Groeneweg 1 in Schagen. De bijeenkomst is gratis voor jonge mantelzorgers uit Schagen dankzij subsidie vanuit de gemeente. Op 15 juni organiseert het Mantelzorgcentrum een Dag van de Jonge Mantelzorg in Alkmaar en op 22 juni in Den Helder. Jonge mantelzorgers kunnen zich voor een van de drie dagen aanmelden. Aanmelden is verplicht. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.