IMG 6310 BorderMaker

SCHAPEN SCHEREN OP WOENSDAGMIDDAG 24 JULI BIJ HET RUNDVEEMUSEUM

Woensdag 24 juli staat het schapenscheren op het programma van het Rundveemuseum in Aartswoud. Vanaf 13.30 uur worden de schapen van hun wollen jas ontdaan. Stefan Poel, die speciaal is aangesteld om met de cliënten van de Prinsenstichting voor de dieren van het museum te zorgen, neemt dit klusje ter hand. Het schapenscheren is een mooi schouwspel voor jong en oud. En voor kinderen zijn leuke acties bedacht.

Rond het museum is veel jong leven. Een Kwakereend heeft uitgebroede eieren en heeft tijdelijk onderdak in de stal. Zo wordt geprobeerd de hele kleine kuikens uit handen van ratten, grote vissen en vogels te houden. Ook in de duiventil is het levendig. In het weiland staat sinds vorige week een roodbont kuikalf dat vaak bij de moederkoe drinkt. Het is een MRIJ-kalf. Maas Rijn IJsselvee is één van de bijna uitgestorven of schaars wordende koeienrassen die het Rundveemuseum huisvest.

Ook veel andere dieren die bij het Museum rondlopen zijn van een weinig voorkomend ras. En in de stal is een uitgebreide expositie over de geschiedenis en de hedendaagse praktijk van de voortplanting van koeien. ‘Van bulloper tot IVF, alles uit de kast voor een kalf’ is de veelzeggende titel. Voor jong en oud boeiend en leerzaam. Dit alles maakt het tot een mooi vakantie-uitstapje in de natuurrijke omgeving van Aartswoud.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De openingstijden zijn op woensdag- zaterdag- en zondagmiddag van 13.00-16.30 uur. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl