20190225 163451 BorderMaker

Onlangs hadden wij weer even contact met de Wereldreizigers Mark en Majlits.

Ik laat ze even aan het woord:

Op 14 januari, staken we de grens over van Costa Rica naar Panama. Deze grens bij het plaatsje Sixaola is de meest rustige tot nu toe, we staan zowel voor het uitreizen als aan de kant van Panama voor het stempel in als enige voor het loket met de beambten. Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt. Met 10 minuten zijn we van land gewisseld en hebben de brug over het water wat de grens vormt overgestoken.

De laatste paar dagen hebben we flink regen onderweg. We proberen dan te schuilen in een bushokje of een verlaten gebouw, maar dit lukt niet altijd. Door de vele regen is de luchtvochtigheid nagenoeg 100% De kleren die we 's avonds uitspoelen zijn dan ook nog vrolijk even nat de volgende morgen. Hierdoor begin je langzaam maar zeker naar natte hond te ruiken. Het wordt tijd dat het zonnetje weer doorkomt zodat we alles weer goed kunnen laten drogen.

Panama is het meest zuidelijke land van deze trip op onze fietsen wat we aandoen. We maken hier een lus en fietsen weer terug richting het prachtige Costa Rica.

Wie alle verhalen wil lezen van deze wereldreizigers, gaat naar de Website of de Facebookpagina