Logo zwart transparant BorderMaker

VOORLEESEXPRESS NIEDORP

steviger geworden door samengaan met Humanitas.

Vanaf 1 januari 2020 heeft VoorleesExpress Niedorp meer zekerheid over haar bestaan in de komende jaren gekregen. Dus: VoorleesExpress Niedorp gaat door!

Wilt u meer informatie?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-57355537 Ria Potter

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-51148612 & 06-10947330

De gemeente Hollands Kroon heeft, net zoals de gemeenten Den Helder en Schagen, het ondersteunen van de Nederlandse taal in gezinnen belangrijk genoeg gevonden om er subsidie aan toe te kennen. Humanitas heeft dat in de genoemde gemeenten voor elkaar gekregen en VoorleesExpress Niedorp gaat graag onder de paraplu van Humanitas door.

Drie jaar bestaat VoorleesExpress Niedorp al. Het was moeilijk om van de gemeente Hollands Kroon en bijvoorbeeld de bibliotheek ondersteuning te krijgen. Gelukkig vonden we, omdat we ook bij de Stichting Nieuwe Buren Niedorp horen, sponsors die ons wilden helpen. Bijv. Vermilion Energy, Goede Doelen fondsen en Hollands Kroonse Uitdaging. VoorleesExpress Niedorp heeft vrijwilligers vaak met veel plezier mogen laten voorlezen, taalspelletjes doen en meer. Dat gebeurde al in zo’n kleine twintig gezinnen in de dorpen van de oude gemeente Niedorp.

De samenwerking onder Humanitas kost de vrijwillige coördinatoren van VoorleesExpress Niedorp menig overleg-uur, maar we hopen, dat dat langzamerhand minder gaat worden. We gunnen veel kinderen een goede start, een goede hulp in de Nederlandse Taal.

Daarnaast zijn onze voorlezers voor de gezinnen vaak een bruggetje naar onze Nederlandse samenleving. De Scholen en bijv. het Taalcafé Niedorp melden ons welke gezinnen waarschijnlijk hulp kunnen gebruiken. Maar we zien al de voordelen van samenwerken onder Humanitas: Er zijn nu ook aanmeldingen van het Wijkteam. Het wijkteam ondersteunt bewoners die verschillende problemen ervaren en die er zelf niet goed uitkomen. Een van die problemen is vaak de Nederlandse Taal en daar kan VoorleesExpress goed bij helpen.

Dus: VoorleesExpress Niedorp gaat door!

Namens Humanitas en de andere coördinatoren van VoorleesExpress Niedorp: Ria Potter.