029 640x480 BorderMaker

Wonen Plus Welzijn is met haar vrijwilligers een grote belactie gestart om kwetsbaren en ouderen te bereiken.

Ellen Beers, telefoniste Servicepunt Niedorp, vertelt over haar ervaring. “Ik heb twee keer een lijstje van 10 personen gekregen om te bellen. In Niedorp zijn er 130 abonnees van Wonen Plus Welzijn boven de 80 jaar. Het valt me op dat mensen het telefoontje heel positief wordt ontvangen. Mensen waarderen het dat er contact wordt gelegd om te vragen hoe het gaat en of er nog hulp nodig is. Hartverwarmend is het om te horen dat familie, buren, kinderen een grote inzet plegen bij bijvoorbeeld het doen van de boodschappen. Vooral het in contact met andere mensen zijn is van belang, en veel mensen geven dan ook aan dat ze graag nog weer een belletje vanuit ons willen krijgen. Er wordt ook gevraagd of er iemand is die ze kunnen bellen als er echt nood aan de man is.

Het Servicepunt in Niedorp heeft verruimde openingstijden. Maandag tot en met vrijdag is het Servicepunt te bereiken van 9.00-17.00 uur, via telefoonnummer 0224-542660 voor elke vraag of voor een gesprekje. WPW is ook bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat biedt Wonen Plus Welzijn in corona tijd?

De diensten die op dit moment nog doorgang vinden en die prioriteit krijgen zijn:

- Boodschappen

- Maaltijdbezorging

- Telefonisch contact

- Praktische diensten (die niet kunnen wachten tot na de corona crisis)

Bij onze diensten vragen wij de inzet van vrijwilligers.

U zult begrijpen dat niet iedere vrijwilliger de gezondheid heeft om zich in deze bijzondere tijd in te zetten. Wij vragen u ook altijd eerst te kijken of er om u heen of kinderen, familie of buren de klus voor u zou kunnen doen. Als dit niet mogelijk is, kunt u ons benaderen en gaan wij ons uiterste best doen om aan uw vraag te voldoen. U kunt bellen 0224-542660 of mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We hebben verruimde openingstijden en zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur.

Oproep “tijdelijke corona” vrijwilligers

Wil je graag wat betekenen voor ouderen en kwetsbaren in deze corona tijd, meld je dan nu aan als “tijdelijk” vrijwilliger bij Wonen Plus Welzijn.

We zoeken vrijwilligers die telefonisch contact willen houden zodat mensen hun verhaal en angsten kunnen delen. Zo help je mee om eenzaamheid te bestrijden.

Ook worden vrijwilligers gezocht voor:

- het rondbrengen van maaltijden,

- het doen van tuintjes,

- het doen van boodschappen - allerlei andere praktische klussen.

We hebben je nodig. Juist nu! Laten we er zijn voor elkaar.

Maaltijdservice aan huis

Als het moeilijk is om zelf uw maaltijden te bereiden en/of wilt u liever niet de deur uit voor een boodschap dan heeft Wonen Plus Welzijn (WPW) verschillende praktische mogelijkheden. Een vriesverse, of koelverse maaltijd kan een oplossing zijn.

Bent u geïnteresseerd in vriesverse en koelverse maaltijden, vraag dan het informatiepakket telefonisch aan bij de maaltijdservice van Wonen Plus Welzijn. Koelverse maaltijden

De maaltijden worden dagelijks vers bereid in de keuken van Magnushof. Er is ruime keuze. De maaltijden worden 's ochtends bij u thuisbezorgd.

Vriesverse maaltijden

De vriesvers maaltijden zijn na bereiding direct ingevroren. De maaltijden worden eens in de week aan huis bezorgd en deze kunnen lang in de vriezer worden opgeslagen. U kunt een catalogus bestellen met een gevarieerd, uitgebreid assortiment. U kunt het aanvragen bij de maaltijdservice van Wonen Plus Welzijn.

Bereikbaarheid maaltijdservice:

elke werkdag tussen 8.30 en 11.30 uur

telefoon : 0224-273150

mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Noordkopvoorelkaar bundelt corona initiatieven

De website www.noordkopvoorelkaar.nl heeft een aparte plek ingeruimd op haar homepage om in deze coronatijd mensen aan elkaar te koppelen.

Wil je wat voor een ander betekenen of heb je juist hulp nodig neem dan eens een kijkje. Ook mooie initiatieven zijn op deze website te vinden.

Zie www.noordkopvoorelkaar.nl/coronahulp