IMG 0542aa BorderMaker

Sinds het begin van de uitbraak van het Corona-virus zijn er 200 dagen lang oude foto´s uit het rijke archief van PeWi´s Nieuwspagina geplaatst.

Omdat wij nu de komende tijd te maken hebben met een avondklok, pakken wij de draad weer op en plaatsen voorlopig weer een groot aantal oude foto's uit het archief van PeWi's Nieuwspagina.

 

Woensdagmorgen 12 april 2017 kwam er een groepje kinderen op bezoek bij de familie Witsmeer in Nieuwe Niedorp, om te kijken bij de dieren.

Dit was echter niet zomaar een bezoek, want deze kinderen hebben een visuele beperking, anders gezegd ze zijn slechtziend. Daardoor zijn het gehoor en het gevoel een stuk sterker bij deze personen. Wat is er dan mooier om de geluiden op de boerderij te horen en jonge lammetjes te mogen aaien.

IMG 0528aa BorderMaker

De kinderen komen vanuit heel Noord-Holland en worden ondersteund door Visio, een organisatie voor mensen met een visuele beperking uit Heerhugowaard. Het was voor de kinderen heel erg spannend, maar toen het ijs eenmaal gebroken was, werd er na de koeien een bezoek gebracht aan de schapen en de lammetjes.

IMG 0545aa BorderMaker

Tijdens het aaien werd er elders in de stal een jong lammetje geboren, wat de jeugd extra enthousiast maakte. Het was een vermoeiende maar zeer leuke ervaring voor de kinderen, die er nog lang over na zullen praten.