Pagina 40 41 002 BorderMaker

In de voormalig gemeente Niedorp waren er losloopgebieden voor honden, waaronder ook een gedeelte van het park de Meet, na de gemeentelijke herindeling zijn alle losloopgebieden in de voormalige gemeente Niedorp en in heel Hollands Kroon opgeheven.

Ongeveer 1 jaar terug melde Arjen Muller zich bij Kernbeheer van Hollands Kroon en stichting vrienden park de Meet met het idee voor een hondenspeeltuin in een afgesloten gebied in het park de Meet. Arjen heeft meer dan een honderdtal hondenbezitters benaderd waar het merendeel positief en enthousiast op het idee reageerde. Met de gedachte dat het park van en voor iedereen is, denken we hiermee ook de overige gebruikers van het park meer veiligheid en plezier te geven. Over het algemeen gaat het meestal goed tussen de hondenbezitters, honden en de overige gebruikers maar soms vinden er ongewenste situaties plaats waar niemand blij mee is.

Gezamenlijk hebben we besloten om een strook groen, recht achter de bibliotheek toe te wijzen als hondenspeeltuin. Dit gebied van ongeveer 35 x 75 meter bevindt zich binnen de wandelpaden en zal worden afgezet met een hek, voor het hek zullen bosschages worden gepland zodat het op korte termijn al een natuurlijke uitstraling zal geven.

Om dit alles te bekostigen heeft Kernbeheer van Hollands Kroon de toezegging gedaan om 50% van dit project, de eerste Hondenspeeltuin in onze gemeente, bij te dragen. Hierna heeft de stichting Vrienden park de Meet i.s.m. de initiatiefnemer Arjen Muller een crowdfunding actie opgestart om de andere 50% ( € 3.000,00) voor de hondenspeeltuin op te halen. We zijn dan ook zeer verheugd om u te melden dat dit gelukt is en we hopen dat voor het einde van dit jaar 2021 de hondenspeeltuin gerealiseerd zal zijn.

Het resterende bedrag, er komen af en toe nog bijdrages binnen en u kunt nog steeds een vrijwillige bijdrage storten, zal worden besteed aan andere projecten van het park (onderhoud en misschien wel andere mooie initiatieven).

U kunt meer lezen over de doelstellingen en werkzaamheden van de stichting op onze website www.vriendenparkdemeet.nl , daar kunt u zich ook aanmelden als vrijwilliger.