20211106 162849 2 BorderMaker

Lokale ondernemers vervullen jongensdroom in Kolhorn

Trots staan ze tussen hun vrienden onder de toegangspoort van Crossbaan de Bosbaan. Voor Tygo Strijder en Duncan Eckersley uit Kolhorn is een droom uitgekomen. Tijdens de lockdown zochten ze naar een sportieve uitdaging en pakten vaak met veel plezier de mountainbike. Aan de rand van het Kolhorner Bos werd een complete crossbaan aangelegd en niemand minder dan motorcross icoon Martien Jimmink hielp de jongens daarbij. De rekening van het houtwerk rond de baan ging naar De Heij Adviesgroep en Nh1816 Verzekeringen die op deze manier graag iets terugdeden voor de Kolhorner jeugd, die in coronatijd al zoveel moest missen.

Fietscrossbaan

Zaterdagmiddag gaven Tygo en Duncan een kleine demonstratie op crossbaan de Bosbaan. De baan is er voor iedereen in de omgeving die zich sportief wil uitleven. Tussen de bomen door kan je je uitleven op de hindernissen en in de scherpe bochten. Het kan zomaar het begin zijn van een crosscarrière die je naar Parijs-Dakar brengt, moet Martien Jimmink gedacht hebben toen hij de jongens te hulp schoot. In het voorjaar komt er nog een nieuw obstakel bij, waar je echt je MTB-skills kan oefenen. “Maar de beginners kunnen deze hindernis overslaan als ze het nog niet aandurven,” legt Floris, de vader van Tygo, uit.

20211106 163040 2aa BorderMaker

Onderhoud door vrijwilligers

De ouders van de jongens hebben er heel wat vrije uren inzitten. Ze hopen dat meerdere bewoners van Kolhorn zich vrijwillig willen inzetten voor het onderhoud van de baan. Voor de jeugd is het tenslotte een mooie trekpleister. Aan het materiaal zal het niet liggen, want met een bijdrage van Noorderhandel Tuinmachines en De Heij Adviesgroep is er een mooie bosmaaier aangeschaft om de baan vrij te houden van planten en onkruid.

Betimmering van de baan

De moeders van de jongens, Marloes en Amber vinden het een prettig idee dat de baan voor het behoud en veiligheid met hout en palen is afgezet. Om de kosten ervan te dekken, deed Marloes met succes een beroep op De Heij Adviesgroep en de coöperatie van Nh1816 Verzekeringen. Waar anders dan bij een verzekeraar kan je het beste om steun vragen waar het de veiligheid van je kinderen aangaat?

Maatschappelijke rol De Heij Adviesgroep

De Heij Adviesgroep is gevestigd in ’t Zand en heeft van oudsher veel klanten in Kolhorn. Saskia de Heij: “Als lokaal financieel advieskantoor en RegioBank vinden we het belangrijk om iets terug te doen voor onze samenleving, helemaal als het om de jeugd in onze regio gaat.” Het kantoor organiseerde eerder dit jaar een geslaagde inzamelingsactie voor de inrichting van het schoolplein in ’t Zand. De fietscrossbaan in Kolhorn is een vergelijkbaar mooi project. “Het is mooi dat we, naast financieel advies geven, ook op deze manier iets voor onze klanten kunnen doen.”

20211106 162946 2aa BorderMaker

Bijdrage Nh1816 Verzekeringen

De financiële bijdrage voor de fietscrossbaan deed De Heij samen met Nh1816 Verzekeringen. Voor initiatieven in coronatijd opende de coöperatie van de verzekeraar vorig jaar een speciaal fonds. “Omdat de jeugd al zoveel moest missen in de afgelopen tijd wilde Nh1816 het initiatief van Duncan en Tygo graag ondersteunen,” vertelt Saskia namens de verzekeraar uit Oudkarspel. Heel wat jaren geleden, toen Nh1816 nog Noordhollandsche van 1816 heette, deed de verzekeraar al een substantiële donatie aan museum De Turfschuur en daar zijn ze in Kolhorn nog steeds blij mee.

Iedereen mag komen crossen

Voor de foto poseerden Tygo en Duncan trots bij de toegangspoort tot Crossbaan de Bosbaan. Het bord boven de ingang werd met de hand geschilderd door een vriendin van Amber en Marloes om maar aan te geven dat het echt een project is van ‘samen de schouders eronder'. Het sponsorbord werd gemaakt door Jorg Reclame. Hij schreef er met koeienletters op “Pas goed op jezelf en denk om elkaar!” Een advies waar Tygo en Duncan en hun families zich graag bij aansluiten. Want iedereen is welkom, maar wel graag met aandacht voor elkaar.