Pagina 57 001 BorderMaker

Collecteren voor het Gehandicapte Kind en De Downdriehoek

Bij de oprichting van het ouderinitiatief De Downdriehoek, in 2017, heeft stichting het Gehandicapte Kind bijgedragen aan de start met een startersbijdrage. Dit was een mooi bedrag waarmee de eerste kosten van de notaris en inschrijving van de Kamer van Koophandel werden gefinancierd. Sindsdien lopen de ouders, familie en vrienden en jongeren van De Downdriehoek mee met de collecte voor het Gehandicapte Kind en De Downdriehoek, want 50% van de opbrengst is voor ons wooninitiatief. Er wordt door ons gelopen in de plaatsen: Heerhugowaard-De Noord, Noord-Scharwoude, Julianadorp, Den Helder, Kolhorn, Winkel, ’t Veld en Nieuwe Niedorp. De Collecteweek vindt dit jaar plaats in de week van 15 t/m 20 november 2021.

Een soort uitzet, maar dan in het groot!

De opbrengst van de Collecte, waarvan dus 50% voor ons wooninitiatief is, kunnen wij goed gebruiken. Als we een geschikte locatie hebben gevonden dan zullen er, naast de eigen appartementen voor de jongeren, ook een gemeenschappelijke woon-en leefkeuken, een wasruimte, een tuin en terras, een berging en ook een ruimte voor personeel ingericht moeten worden. Inmiddels zijn we gestart met het opstellen van een inventarisatielijst met alle benodigdheden. Een soort uitzet, maar dan in het groot!

Driehoek hamburgers

De Collecteweek wordt dit jaar feestelijk afgesloten op zaterdag 20 november. Uw slager Broersen, in ’t Veld, verzorgd een kraam voor de slagerij en zal, met behulp van de jongeren van De Downdriehoek, Driehoek hamburgers verkopen. Uiteraard zijn we erg blij met deze smakelijke actie!