0hek hondenspeeltuin 2 BorderMaker

De toegangspoort naar de hondenspeeltuin stond al een tijdje, door leveringsproblemen heeft het vervolg enige tijd geduurd, maar volgende week (week 51) wordt het hek rondom de hondenspeeltuin geplaatst. Vervolgens zal er op zaterdagmorgen 8 januari aan beide kanten van het gefreesd worden waarna we op dezelfde dag ruim duizend struiken willen gaan planten, ook aan beide kanten zodat het hek in de loop van het jaar er uit gaat zien als een natuurlijke barrière. De haag die er uiteindelijk ontstaat heet een “Zeeuwse haag”, vroeger werden deze hagen geplaatst als veekering. Het is de bedoeling om min of meer gelijk groeiende heester door elkaar te planten, met als resultaat een afwisselende , bloeiende haag. Dit zorgt ook voor een plek voor vogels; niet alleen door de besdragende struiken, maar ook doordat de haag een goede schuilgelegenheid biedt, wordt het een geschikte nestelgelegenheid.

Bij deze zoeken we dan ook wederom naar vrijwilligers om ons te helpen om op 8 januari 2022 vanaf 09.00 uur deze “Zeeuwse haag” te realiseren, bij de eerder afgelaste planting van afgelopen november hadden we ruim 10 vrijwilligers die de handen uit de mouwen wilden steken, ook niet hondenbezitters zijn natuurlijk van harte welkom om te helpen. Met de gedachte dat het park van en voor iedereen is, denken wij hiermee ook de overige gebruikers van het park de Meet meer veiligheid en plezier te geven. Over het algemeen gaat het meestal goed tussen de hondeneigenaren, honden en de overige gebruikers maar soms vinden er ongewenste situaties plaats waar niemand blij mee is.

De locatie waar u zich mag/ kan melden voor het planten van de “Zeeuwse haag” is in het park de Meet achter de bibliotheek, we starten zoals eerder genoemd op zaterdag 8 januari 2022 om 09.00 uur. Als u een schep(je) heeft vragen wij u vriendelijk om deze mee te nemen, er zijn er wel een paar aanwezig, maar voor de zekerheid. U kunt zich opgeven via deze facebookpagina, of via onze website vriendenparkdemeet.nl. , u mag natuurlijk ook spontaan langskomen, ook al is het maar voor een uurtje.