IMG 4958 640x480-BorderMaker

Op maandag 26 mei a.s. vindt om 16.00 uur de officiële opening plaats van de DOP met Superrr in 't Veld.

De opening zal verricht worden door een leerling van de brede school samen met een bewoner van Maria Mater.

De voorgeschiedenis

Vijf jaar stond het pand aan de Rijdersstraat 86 leeg. Met name een doorn in het oog van de Dorpsraad. Alle winkelketens werden benaderd, maar haakten af na negatieve informatie over uitbreidingsplan ’t Veld Noord. Totdat een tip van een inwoner van ’t Veld leidde naar de winkelketen “Support & Co” die onder de formule “Superrr”, werkt met medewerkers die re-integreren in het arbeidsproces. Met medewerking van de gemeente Hollands Kroon, een investeerder, ging de Dorpsraad voortvarend te werk en vond Jan van der Meer van Support & Co, bereid het project in ons dorp ’t Veld een kans te geven. Support & Co exploiteert inmiddels 16 winkels, hoofdzakelijk in het Noorden van het land, maar ook in Alphen aan de Rijn en onlangs op 1 mei geopende vestiging in Oegstgeest. ‘t Veld wordt de eerste vestiging in Noord-Holland en tevens één van zijn grootste vestiging als het gaat om het aantal m2 vloeroppervlak. Met behulp van plaatselijke bedrijven die ruimte lieten voor werkzaamheden door vrijwilligers om kosten te drukken, kwam dit project tot stand. De stichting DOP die de winkel verhuurt aan de Superrr, verhuurt tevens aan zorginstellingen twee spreekkamers op de benedenverdieping en op de bovenverdieping zijn drie kantoren ingericht die in dagdelen kunnen worden gehuurd.

De inbreng van de bevolking

Het project kon mede tot stand komen middels een honderdtal obligatiehouders en donateurs en de vele vrijwilligers die bij de renovatie van het pand betrokken waren. Zij zijn voor deze feestelijke opening vooral uitgenodigd. Ook gaat straks een aantal vrijwilligers aan de slag in de winkel buiten de bedrijfsleider en de vijf personeelsleden in het kader van re-integratie. In het winkelpand worden de brood-en vleesproducten geleverd respectievelijk door bakker Beemsterboer en slager Broersen. Ook zal het mogelijk zijn gratis boeken te lenen en terug te zetten in de voorhanden zijnde boekenkasten.

Open voor het publiek

Op dinsdag 27 mei a.s. vanaf 8.30 uur gaat de winkel open voor het winkelend publiek. De schoolverlaters van de vormselgroep gaan u die dag trakteren op iets lekkers en heten u allemaal van harte welkom in de nieuwe “Superrr”. Feest dus voor de dorpen ’t Veld en Zijdewind. De vlaggen mogen dan ook uit op maandag 26 en dinsdag 27 mei a.s.