Zwembad De Rijd Bestuur BorderMaker

Zwembad De Rijd heeft een nieuw bestuur

Het openluchtbad De Rijd trok in de goede jaren publiek uit de gehele regio. Mooie baden en een heerlijke ligweide waren de grote trekkers. Helaas raakte het zwembad langzaam in verval en dat leidde weer tot dalende bezoekersaantallen. In 2020 ontstond het initiatief van een aantal vrijwilligers om het zwembad op te gaan knappen en te behouden voor de volgende generaties. Met veel zelfwerkzaamheid en medewerking van de gemeente Hollands Kroon werd deze handschoen succesvol opgepakt.

Vorig jaar kon het zwembad gedurende de zomermaanden worden opengesteld. De afgelopen maanden is er weer hard gewerkt om het bad volledig aan de eisen van de tijd te voldoen. De komende weken zullen de laatste zaken worden afgerond. Het streven is om het zwembad op 1 mei officieel te gaan openen.

Op 1 mei zal ook de operationele verantwoordelijkheid voor het zwembad door gemeente Hollands Kroon worden overgedragen aan Stichting Zwembad De Rijd. Deze stichting zal zorg dragen voor de exploitatie van het zwembad. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door mensen die het zwembad een warm hart toedragen. Een deel van de bestuursleden heeft een groot deel van de jeugd op De Rijd doorgebracht, een ander heeft kinderen die het zwembad veelvuldig bezoeken, weer een ander zoekt de sportiviteit. Het bestuur van de stichting bestaat uit Peter Broersen, Saskia Droog, Sander Sanders, Jeske Weel, Eugene Hendriks, Jochem Dwars en Jan Willem Sepers.

Samen met de inwoners van Hollands Kroon wil het nieuwe bestuur de schouders eronder zetten om het zwembad nieuw leven in te blazen. Een hele grote pluim gaat uit naar de gemeente Hollands Kroon en al die vrijwilligers die de handen uit de mouwen hebben gestoken. De komende tijd zal er meer berichtgeving komen over het zwembad. Mochten er suggesties zijn, aarzel dan niet om een van de bestuursleden aan te spreken.

Op naar een mooie zomer met veel waterpret!