20220323 184412 002 BorderMaker

En wederom kwamen wij terecht bij één van de organisatoren van het voormalige Julliefeest in Aartswoud. De legendarische feesten zorgen nog tot op de dag van vandaag bij heel veel mensen uit onze regio voor mooie herinneringen.

Abraham Peter heeft al zijn hele leven een prachtige hobby / passie, die hij trouwens met de paplepel ingegoten heeft gekregen, namelijk het sleutelen en rijden van een Stockcar.

20220323 184506 002 BorderMaker

Deze mocht dan ook niet ontbreken tussen alle spandoeken die bij zijn huis waren opgehangen. De auto is een replica van de wagens waar ooit zijn vader en oom mee hebben gereden op de Acon circuits in Sint Maarten en toen ook nog in Callantsoog.

Tijdens het gesprek met Peter kwamen er mooie verhalen naar voren uit lang vervlogen tijden. Ik haalde hem uit huis weg om een leuke foto te maken, Peter vond het meteen leuk, maar vergat even dat zijn soepkom nog vol was en na afloop van het gesprek dus koud was geworden.

20220323 184421 002 BorderMaker

Peter heeft nu door de Coronaperiode twee jaar niet kunnen rijden in zijn stockcar en heeft besloten dat hij in het seizoen 2023 de draad weer gaat oppakken, want deze hobby neemt een hoop tijd in beslag en aangezien Peter het ook lekker bedrijvig heeft met zijn lasbedrijf ontbreken de uren nu een beetje om lekker ontspannen te kunnen sleutelen en rijden.

O, ja, als Peter ergens aanschuift blijft hij onder het genot van een flesje zomaar lekker zitten tot het laat en donker is.

Peter van harte en nog vele jaren in goede gezondheid.