IMG 2131-BorderMaker

Op donderdag 1 mei is het nieuwe zwemseizoen van Natuurbad De Wirg in Winkel van start gegaan.

De bodem van het natuurbad is weer schoon gemaakt. Er zit weer nieuw water in, dat is opgepompt van 30 meter diep en waarvan de kwaliteit de hele zomer nauwlettend in de gaten wordt gehouden door vrijwilligers en controleurs van Omegam. Verder is het kleuterbad weer fris geschilderd. Daarin zit chloorwater, wat iedere avond door vrijwilligers wordt gecontroleerd op chloor en zuur gehalte, evenals het water van het peuterbad. Ook Omegam controleert hier de staten van onze vrijwilligers en het water zelf. U kunt dus veilig zwemmen in ons zwembad.

Hoe is de verdere organisatie?

Voor € 27,50 kan ieder gezin lid worden voor het hele seizoen 2014. Om het zwembad te kunnen exploiteren met vrijwilligers, mogen alleen mensen zwemmen die lid zijn van Vereniging Natuurbad De Wirg. U kunt eenvoudig lid worden: als u de gegevens van uw gezin: naam, achternaam, geboortedatum, adres, telefoonnummer doorgeeft via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en de contributie van € 27,50 overmaakt op NL36 INGB 0009444844 onder vermelding nieuwe lid. U kunt dan met uw hele gezin zwemmen in 2014. Ook kunt bij uw eerste bezoek aan Natuurbad De Wirg lid worden door een aanmeldingsformulier in te vullen het bedrag van € 27,50 te voldoen bij de toezicht houdende vrijwilliger. Ieder gezinslid krijgt een toegangskaart en moet die het hele seizoen meenemen als hij gaat zwemmen.

Het zwembad wordt dus geëxploiteerd door vrijwilligers. Iedere middag na schooltijd en zaterdag- en zondagmiddag is er bij mooi weer een vrijwilliger aanwezig voor algemeen toezicht. Kinderen beneden de 8 jaar en kinderen zonder zwemdiploma mogen alleen met een volwassene naar binnen. Het zwemmen in Natuurbad De Wirg is geheel op eigen risico. Er is dus alleen een vrijwilliger aanwezig, geen gediplomeerd toezicht. Op deze manier kunnen wij de contributie betaalbaar en het zwembad open houden.

Wij nodigen u uit op zaterdag 17 mei van 13 tot 16 uur een kijkje te komen nemen in het Natuurbad De Wirg. De toegang is via het parkeerterrein van VV Winkel aan de Bosstraat. Er is dan ook gelegenheid lid te worden van de vereniging.

Namens het bestuur,

Ton Brussaard, voorzitter