IMG 8073aa BorderMaker

De stichting Dorpshuis Prins Maurits in Nieuwe Niedorp is druk bezig om het pand te verduurzamen. Om dit financieel mogelijk te maken heeft men meegedaan met de actie van de Rabobank voor het verduurzamen van Maatschappelijke Gebouwen. Het gebouw is ook ondertussen een gemeentelijk monument geworden.

De stichting was uitgekozen om mee te dingen naar de subsidie voor de zonnepanelen, die over enige tijd op het dak van het dorpshuis zullen worden geplaatst. De mensen die lid zijn van de Rabobank konden onlangs een stem uitbrengen op hun favoriete project.

Donderdagmiddag kwam de heer Nieuwenhuizen van de Rabobank Kop van Noord-Holland langs in de Prins Maurits, om het goede nieuws te vertellen aan enkele bestuursleden van de stichting Dorpshuis Prins Maurits.

Het Dorpshuis is als één van de weinige projecten in aanmerking gekomen voor de subsidie voor de zonnepanelen. De Rabobank gaat de helft van de kosten betalen tot een maximum van € 15.000,=.

Dit is een geweldige opsteker voor het dorpshuis, dat zeer zeker een maatschappelijke functie binnen de gemeenschap heeft.

Bestuurslid Joke Broersen heeft enorm veel energie gestoken in deze actie.

Op de foto: vlnr Chris Wiedijk, Joke Broersen, de heer Nieuwenhuizen (Rabobank) en Henk de Ronde.