20220413 200508 002aaabbb BorderMaker

Spetterende opening Zwembad De Rijd

De officiƫle opening is nabij! Na twee jaar van noeste vrijwilligersarbeid en een grote bijdrage van gemeente Hollands Kroon zal het hernieuwde Zwembad De Rijd op 1 mei de poorten officieel heropenen. Vanaf dat moment neemt Stichting Zwembad De Rijd de verantwoordelijkheid van de exploitatie van de gemeente over.

Graag nodigen de gemeente en het stichtingsbestuur iedereen uit om bij de opening aanwezig te zijn. Er is een mooi programma samengesteld. Om kwart over twee zal de officiƫle opening gedaan worden door wethouder Mary van Gent, aansluitend zal topparatriatleet Geert Schipper de eerste plons wagen en hij zal het opnemen tegen verschillende lokale zwemmers die de (ijdele) hoop hebben om Geert te verslaan.

Op de ligweide wordt een stormbaan opgebouwd, in het instructiebad kan gebruik gemaakt worden van loopballen en in het wedstrijdbad kan getokkeld worden van de hoge duikplank. Deze activiteiten vinden plaats tot circa 16 uur en aansluitend kan er dan vrijgezwommen worden tot 18.00 uur.

Aansluitend is er een barbecue voor alle vrijwilligers de renovatie van het bad mogelijk hebben gemaakt.

Het KNMI belooft een klein zonnetje voor de zondag. Het badwater is al lekker op temperatuur, dus komt allen!