IMG 3905aa BorderMaker

In januari waren de eerste berichten al te lezen op deze Nieuwspagina over het project van een groepje leerlingen van OBS De Mient en RKBS De Sas uit Nieuwe Niedorp. Het moest toen nog geheim blijven.

Nu mogen wij alles vertellen.

Er werd toen onder leiding van Joey Kugelmann een prachtige film gemaakt.

IMG 3945aa BorderMaker

Op meerdere locaties in onze omgeving is de film opgenomen.

De titel van de film is "De Ring van het licht 2". Op dinsdag j.l. was het zover, toen mochten de spelers en speelsters en ouders en grootouders de film voor het eerst gaan zien.

IMG 3861aa BorderMaker

Initiatiefnemer Joey Kugelmann is de oprichter en directeur van het WDO Inspiration Centre en werkt met freelance medewerk(st)ers, ondertussen zijn er 130 films gemaakt met leerlingen vanuit heel Nederland.

IMG 3932aa BorderMaker

Joey Kugelmann heeft zijn opleiding gevolgd aan de theaterschool te Amsterdam op de gebieden: Art en Entertainment.

Meerdere keren werd door een echte Limo een groepje spelers bij de Vue Cinemas in Heerhugowaard gebracht en daarbij lag men ook even de rode loper uit, het werd een echte première.

IMG 3941aa BorderMaker

Tijdens de voorstelling was goed te zien hoeveel tijd en werk er in deze film is gestoken, want naast de beelden waren er ook heel veel beeld-effecten te zien. De spelers en speelsters kunnen terugkijken op een mooie ervaring, die ze wellicht in de toekomst nog eens kunnen gebruiken.

IMG 3968aa BorderMaker

Bekijk hier de film.