IMG 4110aa BorderMaker

Update over onze brief van bezorgdheid.

In de afgelopen periode zijn er tussen Hollands Kroon, Scholten bouw(Daliapark) en bestuur Vrienden park de Meet gesprekken gevoerd omtrent de grens tussen het nieuw te ontwikkelen Dahliapark en park de Meet, eerder hierover hadden wij als stichting hier onze zorgen over geuit. Ook de politieke partij Lada had hierover vragen gesteld aan het oude college van B&W, we kregen overigens wel de indruk dat alleen deze partij zich zorgen maakte om het park de Meet, wat op zich natuurlijk wel zorgelijk is.

Op ons voorstel om de grens 2 meter te verschuiven op het grondgebied van de ontwikkelaar zodat de groene haag van bomen bij het park de Meet zouden gaan behoren heeft het niet gehaald, de kadastrale grens blijft de “grens”.

Het voorstel is dat er tussen het Dahliapark en park de Meet als afscheiding een sloot komt om de waterhuishouding van het Dahliapark te compenseren, naast dat dit een eis van het waterschap is biedt het ook mooie nieuwe kansen.

Door het verlies van de groene buffer tussen het toekomstige Dahliapark en park de Meet, zijn Hollands Kroon en Scholten bouw bereid om in samenwerking met de stichting vrienden park de Meet, deze kant van het park nieuwe (groene) impulsen te geven. Komende tijd gaan wij hierover nadenken en vragen wij ook uw hulp om met ideeën te komen, dan kunnen wij dit eventueel meenemen in het komende overleg.

Als voorbeeld hebben we nu de keuze uit natuurvriendelijke oevers of beschoeiing, onderhoudsvrije eilandjes creëren, in de kom tegen de heuvel op een soort openlucht theater maken met natuurlijke materialen, een kabelbaan.

We zien graag ook uw ideeën tegenmoet, u kunt ze mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot slot zoeken wij nog een mollenvanger voor de Vlindertuin of iemand die iemand kan opleiden tot mollenvanger, u kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.