20220928 101624 002aa BorderMaker

Op deze zonnige woensdag, stonden wij al vroeg voor de deur bij Abraham Marcel. Vroeg opstaan is voor Marcel geen enkel probleem, want als chauffeur moet hij regelmatig zeer vroeg uit de veren.

In de week van zijn verjaardag heeft hij heerlijk vrij en kan zo lekker wat klusjes doen rondom huis. Hij woont al langer in Winkel dan dat hij ooit woonde in Oude Niedorp, de plaats waar hij opgroeide.

Aan de hoge tafel kwamen mooie verhalen uit het verleden naar voren en natuurlijk werd er nog even over het Corso gesproken, want Marcel heeft jarenlang meegewerkt aan de grote wagens van de toenmalige Corsogroep "Op 't Laatste Moment", waarbij er ook meerdere kampioenswagens op de weg zijn gezet.

Marcel raakte toevalligerwijs betrokken bij het Corso, dat gebeurde trouwens ook bij het schaatsen. Hij liep langs de baan als ouder en is nu uiteindelijk schaatstrainer geworden van de jeugd.

De jarige had nog veel meer te vertellen, maar over één onderwerp zullen wij uitgebreid nog eens terugkomen bij hem, maar dat laten wij nu nog even in het midden.

Tussen alle bomen en struiken in de tuin waren verschillende poppen en spandoeken te zien, hij heeft duidelijk veel fans.

Marcel van harte en nog vele jaren in goede gezondheid.