Pagina 40 41 000 BorderMaker

GEEF “DE TURFSCHUUR” NIEUWE ENERGIE!!!

Bestuur en vrijwilligers van De Turfschuur kijken terug op een geslaagd museumjaar 2022. Velen bezochten de expositie over de verdwenen middenstand van Kolhorn. Toch moeten wij nu een dringend beroep doen op iedereen die "De Turfschuur” wil behouden voor Kolhorn.

Ons eigen Kolhorner Museum “De Turfschuur” wordt hard geraakt door de energiecrisis. Zonder blijvende extra inkomsten dreigt sluiting! De energiekosten bedragen op jaarbasis volgens de huidige opgave van de leverancier € 5400,-- Dat is bijna 3x zo veel als vorige jaren. Ons streven is om voor 1-1-2023 minimaal de helft van dat bedrag via donaties binnen te krijgen.

Met ingrijpende maatregelen willen we tegelijk ook ons energieverbruik halveren. Zo sluiten we het museum per 1-10-2022 en gaat de verwarming op de laagst mogelijke stand. Of we in mei 2023 weer open gaan zal afhangen van deze combinatie van donaties en energiebesparende maatregelen. Wordt daarom nu donateur van “De Turfschuur. Dat kan al voor slechts €10,00 per jaar. Een hoger bedrag is natuurlijk zeer welkom.

Elke donateur heeft in 2023 gratis toegang tot het museum.

Wordt u donateur voor een bedrag van minimaal €25 Euro per jaar dan krijgt u als welkomstgeschenk het Toen en Nu fotopakket met boekje ter waarde van € 19,95 gratis.

Aanmelden als donateur kan met een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.