20221015 115532 1024x768aaaa

Kolhorn Vooruit beheert de ijsbaan in Kolhorn. Deze ijsbaan is een plek waar niet alleen geschaatst kan worden tijdens vorstperiodes, maar waar veel meer dingen georganiseerd worden. Het is een belangrijke ontmoetingsplek voor het dorp Kolhorn en omgeving. Voor het verbeteren van de ondergrond vroeg Kolhorn Vooruit met succes een incidentele subsidie aan bij de Hollands Kroonse Uitdaging.

Inmiddels zijn de werkzaamheden voor een groot deel afgerond.

Eind september is de baan gerenoveerd, gespoten, glad en vlak getrokken en ingezaaid. Zoals u op de foto ziet ligt de ijsbaan er keurig strak bij en begint de nieuwe grasmat vorm te krijgen. In overleg met de experts is besloten, de kunstmest in het voorjaar op te brengen zodat er dan sterke groei is, ook om eventueel onkruid te overwinnen.

Om de kosten die aan deze verbeteringen verbonden zijn te kunnen betalen heeft Kolhorn Vooruit met succes aanvragen ingediend bij Windpark Waardpolder, Windmolens Groetpolder en de Hollands Kroonse Uitdaging. Daarnaast ontvingen zij hulp van Loonbedrijf Martien Jimmink uit Kolhorn.