Pagina 54 55 003

Enige tijd geleden konden wij reeds bekend maken dat na drie jaar afwezigheid op zondag 15 januari 2023 er weer een Historische Middag over Winkel gaat plaatsvinden.

Omdat het de vorige keer enorm druk was, is er deze keer voor een iets andere opzet gekozen met ruimere openingstijden. Dit keer is er op meer plaatsen iets te zien en kan men terecht tussen 10.00 uur en 17.00 uur. De grote achterzaal van Beentjes (Downtown) zal net als de vorige keer weer worden ingericht met een aantal schermen, maar ook het voorcafé van Beentjes is te bezoeken, ook daar zal van alles te zien zijn.

Dan hebben we nog een prachtige locatie en dat is bij Wiebe en Corrie Halbersma aan de Bosstraat 6 in Winkel, waar ook meerdere hoeken zijn ingericht om van alles te bekijken. Natuurlijk is op deze dag ook de bioscoop te bezoeken bij Wiebe en Corrie, daar zullen prachtige beelden te zien zijn uit het verleden.

Verder zijn er in het café en de achterzaal meerdere hoeken ingericht met fotoboeken e.d.. Stichting Historisch Niedorp is aanwezig met leuke dingen en om uw eventuele vragen te beantwoorden, maar u kunt natuurlijk ook vragen stellen aan personen van een oudere generatie die aanwezig zijn.

Deze dag is echt bedoeld om de oude verhalen en belevenissen te delen en door te geven aan de volgende generatie, zodat ze niet verloren gaan. De entree bij alle locaties is vrij, want dit zijn activiteiten die voor iedereen toegankelijk moeten zijn , er zijn flink wat inzendingen van inwoners te zien, dus het motto van zondag 15 januari 2023 is dan ook “Van het dorp, voor het dorp!”.

Heeft u de datum nog niet in de agenda gezet, doe het dan snel, want het zou jammer zijn als u een andere afspraak heeft en deze unieke dag moet missen.

Mocht u toevallig nog iets leuks over Winkel hebben en dit willen laten zien tijdens de Historische middag, neem dan snel contact op met ondergetekende via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Archief P. de Graaf