aaapagina 49 003 BorderMaker

Vanaf maandag 30 januari 2023 tot en met juni 2023 werkt KWS Infra aan de reconstructie van het Hoefje. KWS Infra voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Hollands Kroon. Door een reconstructie van het Hoefje wordt de aansluiting van het Hoefje op de Trambaan, ter hoogte van de Nieuwe Niedorperweg, afgesloten voor auto- en vrachtverkeer.

Hierdoor zal bevoorrading van bedrijven in het Winkelhart via de Boomgaardweg gaan plaatsvinden. De doorgaande route aan het Hoefje voor gemotoriseerd verkeer vervalt dus vanaf maandag 30 januari. Verkeer rijdt dan via de Boomgaardweg en Trambaan. Verkeer richting bedrijventerrein Winkelerzand zal via de N239, Hartweg en Westfriesedijk rijden. De bewegwijzering richting Winkelerzand is hierop inmiddels aangepast door de Gemeente Hollands Kroon.

Door de afsluiting aan het Hoefje komen ook de bushaltes aan het Hoefje te vervallen vanaf maandag 30 januari. De bus rijdt vanaf dan een nieuwe route via de Boomgaardweg, waar een nieuwe bushalte wordt gerealiseerd tussen 16 en 20 januari.

De reconstructie van het Hoefje wordt in meerdere fases uitgevoerd, zodat bedrijven en woningen bereikbaar blijven. Vanaf 30 januari tot en met eind februari wordt gestart aan de rijbaan van het deel van het Hoefje tussen de Dorpsstraat en Hoefje 10. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van het bestaande fiets- en voetpad. De winkels aan het Hoefje zijn gedurende de werkzaamheden alleen bereikbaar via de inrit aan de Trambaan.

Archieffoto