278859002 5070757409645807 3496784108061198403 nbbb 3kkkkkk

Ziet u weinig mensen en gaat u (bijna) niet de deur uit, door uw leeftijd, handicap of ziekte? Verblijft uw partner tijdelijk in een ziekenhuis/verpleeghuis of zijn uw kinderen met vakantie? Wilt u graag dagelijks gebeld worden om te zeggen hoe het met u gaat, of voor een veilig gevoel?

Dan is de telefooncirkel Hollands Kroon wat voor u!

Bedoeld voor àlle inwoners van Hollands Kroon.

De telefooncirkel, een groep mensen die elkaar dagelijks belt

De telefooncirkel is voor iedereen die behoefte heeft aan regelmatig contact, bijvoorbeeld uit veiligheidsoverwegingen. Of omdat u minder mogelijkheden heeft om anderen te ontmoeten door uw leeftijd, handicap of ziekte. Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand regelmatig informeert of alles in orde is. Vooral als u alleen woont of moeilijk de deur uit kunt. Ook kan het voor de mantelzorgers een prettig idee zijn als u dagelijks wordt gebeld. Een deelnemer vertelt: "Sinds zeven jaar ben ik deelnemer van de telefooncirkel. Wat mij vooral aanspreekt is het idee dat ik de mensen al jaren ken, ook al spreek ik ze vooral telefonisch. Voor mij zijn het echt kennissen geworden, het voelt heel vertrouwd."

Veilig gevoel

Dagelijks, dus ook in de weekenden en op feestdagen, worden de telefooncirkels vanuit Wonen Plus Welzijn georganiseerd en wordt er contact opgenomen. Dit geeft deelnemers aan de telefooncirkel een veilig gevoel. Wanneer de deelnemer niet opneemt en er een vermoeden is dat er iets is gebeurd, wordt er contact opgenomen met de achterwacht van de deelnemer.

Ook meedoen of meer informatie?

Wie het aanspreekt de dag met een contactmoment te beginnen, is welkom bij één van de groepen, die onderdeel zijn van het Thuisabonnement van Wonen Plus Welzijn.

Neem dan contact op met het servicepunt in Anna Paulowna. Bereikbaar op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur.

Servicepunt Anna Paulowna: (t) 0223 535826, (e-mail) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.