20230210 101157aa BorderMaker

Tijdens het Raadscafé, dat donderdagavond j.l. werd gehouden in het Cultuurhuis in Lutjewinkel, vond de lancering plaats van een nieuw bouwplan in Winkel. Dit plan krijgt een plek achter een deel van de Populierenstraat in de hoek nabij het Winkelerzand. De grondeigenaar is bereid dit stuk grond te verkopen aan de ontwikkelaar. Het gaat om ongeveer 35 woningen, die in dezelfde stijl zullen worden gebouwd als de woningen die in 1997 zijn opgeleverd in "Plan Bosstraat", maar dan wel met de toepassingen van deze tijd. 

20230210 101109aa BorderMaker

Het is allemaal nog in een pril stadium en er zullen nog verschillende procedures moeten worden doorlopen. De buurtbewoners en het bedrijfsleven zijn nog niet op de hoogte gebracht van deze plannen en ook de gemeenteraad zal er zijn toestemming nog aan moeten geven.

Het betreft een zogenaamde " Inbreilocatie".

Wij gaan natuurlijk de ontwikkelingen op de voet volgen. 

Tijdens het Raadscafé kwamen er nog meer onderwerpen ter tafel, zo werd er gesproken over het Dahliapark, de verkeerssituatie op de Boomgaardweg en ´t Hoefje, de drempels in de Moerbeek, verkeersproblemen tijdens renovatie Hartweg en over het stuk grond in het midden van Lutjewinkel dat nog steeds braak ligt.